spot_img
6.8 C
Rafina
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Γεμάτα φεύγουν τα πλοία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

 

 

 

Γεμάτα αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά και από το λιμάνι της Ραφήνας τα πλοία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Σήμερα, Παρασκευή (2/6) φεύγουν περίπου 9.500 επιβάτες από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και οι εικόνες που καταγράφονται είναι ενδεικτικές της μεγάλης εξόδου που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κλιάρης συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Γιώργο Αλεξανδράκη και τον κεντρικό λιμενάρχη Πειραιά αρχιπλοίαρχο Σπυρίδωνα Ευαγγελίδη ο οποίος τόνισε: «Ευελπιστούμε ότι και φέτος ο τουρισμός θα μας εκπλήξει ευχάριστα. Σήμερα είναι Παρασκευή και η κίνηση είναι πολύ αυξημένη, τα πλοία φεύγουν περίπου γεμάτα».

«Ο τουρισμός έχει ξεκινήσει πολύ καλά φέτος»

Ο κ. Κλιάρης σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο τουρισμός έχει ξεκινήσει πολύ καλά φέτος, ενώ ανέφερε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θεματοφύλακα το Λιμενικό Σώμα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία των λιμανιών όσο και για το αξιόπλοο των πλοίων.

«Είναι βασικό το κομμάτι της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, καθώς γίνονται τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί ότι τα πλοία είναι αξιοπλοα», τόνισε. Επεσήμανε επίσης ότι κατά την περσινή περίοδο, διακινήθηκαν με πλοία μεσαίου και μεγάλου μεγέθους περίπου 34 εκατ. επιβάτες, ένας πολύ σημαντικός αριθμός, χωρίς να γίνει κάποιο απρόοπτο συμβάν. Υπογράμμισε δε ότι όλοι οι επιβάτες διακινήθηκαν με ασφάλεια και αυτό σημαίνει ότι τόσο τα πληρώματα των πλοίων, όσο και το Λιμενικό Σώμα, είναι επί ποδός και κάνουν όλα αυτά που πρέπει να κάνουν για να κινείται ο κόσμος με ασφάλεια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο υπηρεσιακός υπουργός συνολικά από το λιμάνι του Πειραιά θα γίνουν 20 αναχωρήσεις με 9.500 επιβάτες και από το λιμάνι της Ραφήνας θα γίνουν 12 αναχωρήσεις ενώ από τα λιμάνια του Αργοσαρωνικού έχουμε 42 αναχωρήσεις.

Όπως μετέδωσε το ρεπορτάζ της εκπομπής Κοινωνία Ώρα Mega του Mega με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο «ούτε για δείγμα δεν υπάρχει εισιτήριο για Αργοσαρωνικό και Κυκλάδες».

Αυτή την εβδομάδα

Έκκληση για μαρτυρίες μετά από τροχαίο στη Ραφήνα – rpn

Συμπολίτισσά μας ζητά βοήθεια για τον εντοπισμό οδηγού που...

Ραφήνα: Την Τετάρτη η κηδεία της Ευφροσύνης Μπουρνού – η επιθυμία της οικογένειας – rpn

Το ανακοίνωσε ο γιος της, τ. Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου...

Πικέρμι: Burger από το Οβελιστήριο των Φίλων – rpn

Burger από το Οβελιστήριο των Φίλων Στο Οβελιστήριο των Φίλων...

“Φράκαρε” το GOV για την έκδοση ταυτοτήτων – Δυσεύρετα τα διαθέσιμα ραντεβού

Μπορεί για τη νέα σύγχρονη πλατφόρμα για την έκδοση...

1ο Γυμνάσιο Ραφήνας: Νέα παγκάκια χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς το σχολείο – rpn

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η τοποθέτηση των νέων παγκακίων στον...

ΝΕΑ

Έκκληση για μαρτυρίες μετά από τροχαίο στη Ραφήνα – rpn

Συμπολίτισσά μας ζητά βοήθεια για τον εντοπισμό οδηγού που...

Πικέρμι: Burger από το Οβελιστήριο των Φίλων – rpn

Burger από το Οβελιστήριο των Φίλων Στο Οβελιστήριο των Φίλων...

Ραφήνα αποχέτευση: Ενημέρωση από την ΕΥΔΑΠ στους κατοίκους της Καλλιτεχνούπολης για τα δικαιολογητικά – Σε ποιες οδούς αφορά – RPN

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ 28η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ Ενημερώνουμε τους...

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς αποχαιρετά με συγκίνηση την πολυαγαπημένη του μητέρα – rpn

Με συγκίνηση και απέραντη ευγνωμοσύνη ο τ. Δήμαρχος Ραφήνας...

RPN.GR