spot_img
14.5 C
Rafina
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Γλυκά Νερά: Ισόβια και 11,6 χρόνια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

 

 

 

Σε ομόφωνη απόφαση για ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, όπως και σε πρώτο βαθμό, κατέληξε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Αυτό σημαίνει ότι ο καταδικασθείς ως συζυγοκτόνος πρωτοδίκως είναι αντιμέτωπος με ισόβια και πολυετή κάθειρξη. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος απουσιάζει και σήμερα από τη δικαστική αίθουσα.

Το δικαστήριο με απόφασή του επί των ποινών διατήρησε τις πρωτοδίκες ποινές που είχαν επιβληθεί στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. ΄Έτσι ο κατηγορούμενος καταδικάσθηκε και πάλι σε ισόβια κάθειρξη, σε πρόσκαιρη ποινή 11 ετών και 6 μηνών και συνολική χρηματική ποινή ύψους 21.000 ευρώ.

Η απόφαση δικαστών και ενόρκων του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου περί ενοχής αφορά στη δολοφονία της συζύγου του Κάρολαιν Κράουτς, τη θανάτωση της σκυλίτσας της οικογένειας, την ψεύδη καταγγελία και την ψεύδη κατάθεση κατ’ εξαλουθηση. Τα συγκεκριμένα, εγκλήματα τελέστηκαν τον Μάιο του 2021.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση του ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου. «Ήταν φιλόζωος, άριστος μαθητής και καλό παιδί», είπαν οι συνήγοροι της υπεράσπισης με τον εισαγγελέα να αντιτείνει λέγοντας τα εξής: «Ο ισχυρισμός περί αναγνωρίσεως ελαφρυντικής περίστασης είναι αυτοτελής ισχυρισμός και για να γίνει δεκτός πρέπει να είναι ορισμένος και να προβάλλονται στο πλαίσιο του συγκεκριμένα περιστατικά. Θα πρέπει να υπάρχω συνειδητή νομοταγής διαβίωση του δράστη. Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση όταν είχε αγοραστεί ένα οικόπεδο με χρήματα κυρίως της οικογένειας του θύματος, αλλά μπήκε στο όνομα του δράστη. Επίσης είχε γίνει ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δυο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα τη δίκη του. Την κατέστησε αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης αυτού του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο».

 

Ακόμη ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στις προπαρασκευαστικές του εγκλήματος πράξεις τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού είχε κάνει το έγκλημα και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ».

Πηγή: protothema.gr

Αυτή την εβδομάδα

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Λευκή Νύχτα Ραφήνας: όταν η πόλη έγινε γιορτή – φωτογραφίες – πολλά βίντεο RPN

Η Ραφήνα έζησε το βράδυ της Παρασκευής μια από...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Το παραμύθι του Μπουμπουνόβι και των χωριών με αυτιά

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια γωνιά του...

ΝΕΑ

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Μάτι: Μουσικό ρεβεγιόν στο Άρτιον την Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων

Τήν Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων ένα μουσικό ρεβεγιόν στο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 20/12 – rpn

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

Πρόσκληση και Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Βασίλη Οικονόμου – rpn

Ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής και π.Υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου...

RPN.GR