spot_img
12.4 C
Rafina
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Ιταλία: Τουλάχιστον 59 νεκροί από το ναυάγιο με μετανάστες – Ανάμεσά τους 12 παιδιά

 

 

 

Τουλάχιστον 59 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους 12 παιδιά, όταν ένα ξύλινο ιστιοφόρο που μετέφερε μετανάστες προς την Ευρώπη, προσέκρουσε σε βράχια κοντά στις νότιες ακτές της Ιταλίας, νωρίς το πρωί της Κυριακής (26/02), όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters, το σκάφος απέπλευσε από την Τουρκία και μετέφερε ανθρώπους από το Αφγανιστάν, το Ιράν και πολλές άλλες χώρες, βυθίστηκε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα κοντά στο Στεκάτο ντι Κούτρο, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στην ανατολική ακτή της Καλαβρίας.

Το περιστατικό άνοιξε εκ νέου τη συζήτηση για τη μετανάστευση στην Ευρώπη και στην Ιταλία, όπου οι νέοι αυστηροί νόμοι της πρόσφατα εκλεγμένης δεξιάς κυβέρνησης για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις διάσωσης μεταναστών έχουν προκαλέσει επικρίσεις από τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους φορείς.

Η Μανουέλα Κούρα, αξιωματούχος επαρχιακής κυβέρνησης, δήλωσε ότι 81 άνθρωποι επέζησαν από το ναυάγιο. Μάλιστα, οι 20 από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένου ενός ατόμου που νοσηλεύεται στην εντατική. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Πιαντεντόζι, ο οποίος μετέβη στον τόπο του ναυαγίου, ανέφερε ότι 20-30 άνθρωποι μπορεί να αγνοούνται ακόμα, εν μέσω αναφορών από επιζώντες ότι το σκάφος μετέφερε 150-200 μετανάστες.

Ιταλία: Πώς έγινε το ναυάγιο με τους μετανάστες

Το σκάφος απέπλευσε από το τουρκικό λιμάνι της Σμύρνης, πριν από περίπου τέσσερις ημέρες, και εντοπίστηκε περίπου 74 χιλιόμετρα από τις ιταλικές ακτές, το βράδυ του Σαββάτου (25/02), από ένα αεροπλάνο της Συνοριακής Υπηρεσίας της Ε.Ε., δηλαδή της Frontex, σύμφωνα με την ιταλική Αστυνομία.

Περιπολικά σκάφη εστάλησαν για να το αναχαιτίσουν, αλλά οι άσχημες καιρικές συνθήκες τα ανάγκασαν να επιστρέψουν στο λιμάνι, ανέφερε η Αστυνομία, προσθέτοντας ότι οι Αρχές κινητοποίησαν στη συνέχεια μονάδες έρευνας κατά μήκος της ακτογραμμής.

Ένα μωρό ηλικίας μόλις λίγων μηνών ήταν μεταξύ εκείνων που βρέθηκαν ξεβρασμένα στην παραλία, ανέφερε το ANSA. Η γιατρός επειγόντων περιστατικών, Λάουρα Ντε Πάολι, περιέγραψε την εύρεση ενός άλλου νεκρού παιδιού, ηλικίας επτά ετών. «Όταν φτάσαμε στο σημείο του ναυαγίου, είδαμε πτώματα να επιπλέουν παντού και διασώσαμε δύο άνδρες που κρατούσαν ένα παιδί. Δυστυχώς, το μικρό ήταν νεκρό», δήλωσε η ίδια στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Ακόμα, ένα επιζών συνελήφθη με την κατηγορία της διακίνησης μεταναστών, όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές Αρχές.

 

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Κουμπαράς αγάπης για τον Ερνάλντο – rpn

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΡΑΝΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΟ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του...

Φωτιά ξέσπασε στο κέντρο της Ραφήνας σε κατάστημα οπτικών (φωτο) – rpn

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 9 το βράδυ στο...

”Φάμπρικα”: Σπίτι όπως το ονειρεύεσαι. Έπιπλα όπως πρέπει να είναι

Σαλόνι, τραπεζαρία, κρεβατοκάμαρα, μελέτη. Όχι απλά έπιπλα. Το σπίτι σου,...

Δήμητρα Τσεβά στην POLIS: «Η ισχυρότερη συμμαχία είναι με τους πολίτες – και τη χτίζουμε καθημερινά»

Η Δήμητρα Τσεβά δεν είναι ένα πρόσωπο που εμφανίστηκε...

Η κοινωνία έβαλε βαθμό: Αναλυτικά τα αποτελέσματα των διαδικτυακών γκάλοπ για τις αντιδημαρχίες

Τι αποτυπώνουν τα διαδικτυακά γκάλοπ σε Ραφήνα–Πικέρμι, Μαραθώνα και...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Κουμπαράς αγάπης για τον Ερνάλντο – rpn

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΡΑΝΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΟ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του...

”Φάμπρικα”: Σπίτι όπως το ονειρεύεσαι. Έπιπλα όπως πρέπει να είναι

Σαλόνι, τραπεζαρία, κρεβατοκάμαρα, μελέτη. Όχι απλά έπιπλα. Το σπίτι σου,...

Η κοινωνία έβαλε βαθμό: Αναλυτικά τα αποτελέσματα των διαδικτυακών γκάλοπ για τις αντιδημαρχίες

Τι αποτυπώνουν τα διαδικτυακά γκάλοπ σε Ραφήνα–Πικέρμι, Μαραθώνα και...

ΑΔΕΔΥ: Aπεργιακή κινητοποίηση σε Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις – «Η ανάπτυξή τους τσακίζει την ζωή μας»

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η απεργιακή κινητοποίηση στο Σύνταγμα,...

RPN.GR