spot_img
12.5 C
Rafina
Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Καλαμάτα: Ο 40χρονος επισμηναγός σκοτώθηκε μπροστά στην οικογένειά του

 

 

 

Τραγική κατάληξη είχε η πτήση του T-2 Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας με χειριστή τον έμπειρο επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα 40 ετών.

Την τελευταία του πτήση πραγματοποίησε ο 40χρονος επισμηναγός με το εκπαιδευτικό αεροσκάφος το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ήταν η τελευταία με το συγκεκριμένο αεροσκάφος και μάλιστα έγινε μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του από τον αεροδιάδρομο της 120 ΠΕΑ.

Ο 40χρονος επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών. Υπηρετούσε επί 23 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία και είχε πάνω από 3.000 ώρες πτήσεις.

Τι συνέβη

Θεωρητικά ήταν μία εκπαιδευτική πτήση καταδίωξης, ωστόσο στο διθέσιο εκπαιδευτικό ο 40χρονος ήταν μόνος του.

Κάποια στιγμή λίγο πριν την προσγείωση το αεροσκάφος αρχίζει και χάνει ύψος και χάνεται από τα μάτια των δικών του και των συναδέλφων του. Αφού είχε τελειώσει η πτήση και τα αεροσκάφη επέστρεφαν στο αεροδρόμιο για προσγείωση, στις 11:28 χτύπησε η καταστροφή.

Η συντριβή σημειώθηκε 900 μέτρα βόρεια της πύλης του αεροδρομίου, κοντά στην περιοχή Άρι στη Μικρομάνη και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 40χρονου.

Τα αίτια της πιθανής συντριβής είναι πολλά – τα οποία ερευνώνται – και κάποιοι κάνουν λόγο για έκρηξη στον αέρα.

Έχουν περάσει λίγα λεπτά από τη συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας και οι χειρότεροι φόβοι έχουν επιβεβαιωθεί. Ο 40χρονος έμπειρος επισμηναγός, έχει χάσει τη ζωή του.

Οι πληροφορίες θέλουν τον αδικοχαμένο πιλότο να μην εγκατέλειψε το αεροσκάφος αν και το μοιραίο Τ-2 διέθετε εκτινασσόμενο κάθισμα προκειμένου αυτό να μην καταλήξει στο χωριό Άρης προξενώντας θύματα ανάμεσα στους πολίτες.

Κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για έναν εκκωφαντικό θόρυβο κι στη συνέχεια είδαν ένα μαύρο σύννεφο καπνού, να απλώνεται στον ουρανό της πόλης.

Πτώσεις εκπαιδευτικών Τ-2 Buckeye

3 Ιανουαρίου 2018

2 ναυτικά μίλια νότια από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Διασωθήκαν και οι δυο

28 Αυγούστου 2018

7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης

Νεκρός ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου

Διασώθηκε ο συγκυβερνήτης

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται τυα σενάρια, το ένα του ανθρώπινου λάθος και το δεύτερο, επειδή έκανε ελιγμούς καταδίωξης, πήρε μεγάλη κλίση και πάνω από κάποια G χάνει την ευστάθειά του.

 

Αυτή την εβδομάδα

Απόδραση: Η επιστήμη ξέρει με ποιον είναι καλύτερο να πας ένα ταξίδι

Μπορεί να θεωρούμε αυτονόητο ότι με τους ανθρώπους που...

Ο πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει το διαζύγιο ΗΠΑ – Ευρώπη πιο κοντά από ποτέ

Το μήνυμα δεν θα μπορούσε να ήταν πιο ξεκάθαρο....

Φάληρο: Οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και προκάλεσε τροχαίο – Κάηκε ολοσχερώς το ΙΧ του

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής (07/12)...

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στα Καλάβρυτα το βράδυ του Σαββάτου...

Χριστουγεννιάτικη γιορτή, άναμμα δέντρου και πυροτεχνήματα στον Βαρνάβα – rpn

Παρουσία του Δημάρχου Μαραθώνος Στέργιου Τσίρκα, των Αντιδημάρχων Πέτρου...

ΝΕΑ

Απόδραση: Η επιστήμη ξέρει με ποιον είναι καλύτερο να πας ένα ταξίδι

Μπορεί να θεωρούμε αυτονόητο ότι με τους ανθρώπους που...

Φάληρο: Οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και προκάλεσε τροχαίο – Κάηκε ολοσχερώς το ΙΧ του

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής (07/12)...

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στα Καλάβρυτα το βράδυ του Σαββάτου...

Χριστουγεννιάτικη γιορτή, άναμμα δέντρου και πυροτεχνήματα στον Βαρνάβα – rpn

Παρουσία του Δημάρχου Μαραθώνος Στέργιου Τσίρκα, των Αντιδημάρχων Πέτρου...

Ραφήνα: Καταγγελία Κώστα Ξηντάρα για πεταμένες πλάκες αμιάντου δίπλα στο Κοιμητήριο – rpn

Καταγγελία και εύλογες απορίες του π. αντιδημάρχου Κώστα Ξηντάρα: ''Μετά...

Ραφήνα: Γιορτινές εμπειρίες, γεμάτες άρωμα Χριστουγέννων στο LAF LAB, το Σάββατο 13/12!

 Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια στο LAF LAB! Θέλεις κάτι διαφορετικό για το...

Δηλώσεις Δήμητρας Τσεβά εξ αφορμής της κακοκαιρίας Byron – rpn

....μετά την κακοκαιρία....Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,Θέλω από καρδιάς να...

RPN.GR