spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Καλλιάνος: Οι θερμοκρασίες στην Αττική τις επόμενες μέρες

 

 

 

Πάνω από μία εβδομάδα αναμένεται να κρατήσει ο καύσωνας που μόλις ξεκίνησε, σημείωσε μέσα από το λογαριασμό του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρθηκε στο νέο κύμα καύσωνα που από σήμερα Τρίτη (19.7.2023) κάνει ήδη την εμφάνισή του στη χώρα, σημειώνοντας πως τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά προς το χειρότερο…

Τονίζει πως στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμα και τους 44 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή.

Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει πως και το βράδυ η θερμοκρασία δεν θα καταφέρει να υποχωρήσει κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρει από τη Δευτέρα θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους τα μελτέμια, γεγονός που θα αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας.

Δείτε την ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου: 

«Ο καύσωνας που μόλις ξεκίνησε θα κρατήσει πάνω από μια εβδομάδα!

Τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά προς το χειρότερο σενάριο! Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από σήμερα και στη συνέχεια εισερχόμαστε σε μια πολύ θερμή περίοδο η οποία όμως θα είναι ιδιαίτερα μακρά.

Αν επίσης αναλογιστεί κανείς ότι από την προηγούμενη Τετάρτη 12 Ιουλίου μπήκαμε σε θερμή περίοδο και ότι μέχρι περίπου τα τέλη του Ιουλίου θα έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί εύκολα να βγει το συμπέρασμα ότι μετά από αρκετά χρόνια θα μας απασχολήσει ένας τόσο παρατεταμένος καύσωνας.

Χρειάζεται περίσσεια υπομονή και ασφαλώς προσοχή από τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας. Ο φετινός Ιούλιος για την Ελλάδα θα αποδειχθεί ένας εκ των θερμότερων της τελευταίας 10ετίας.

Ενδεικτικά σας αναφέρω τις μέγιστες θερμοκρασίες της Αττικής για τις επόμενες ημέρες:

Πέμπτη 20/7 : 40-41°C
Παρασκευή 21/7 : 41°C
Σάββατο 22/7 : 42°C
Κυριακή 23/7 : 43-44

Τα βράδια όπως είναι φυσιολογικό θα επικρατεί επίσης ζέστη με τον υδράργυρο να μην καταφέρνει να υποχωρεί κάτω από τους 29-30°C.
Μια μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τη Δευτέρα 24/7 με μια πρόσκαιρη ενίσχυση του μελτεμιού και μεγάλη επικινδυνότητα για πυρκαγιές, αλλά από την Τρίτη 25/7 θα ξεκινήσει και πάλι να ανεβαίνει. Το που θα φτάσει από τη νέα εβδομάδα ακόμη δεν το γνωρίζουμε.
Ειδικά δε, σε ευπαθείς πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας που βρίσκονται μακριά από θάλασσες, υπάρχει το ενδεχόμενο -τις επόμενες ημέρες- να σημειωθούν και θερμοκρασίες άνω των 44°C.
Τα στοιχεία επομένως είναι ελαφρώς απογοητευτικά…
Θα επανέλθω για να είστε για ακόμη μια φορά πρώτοι και έγκαιρα ενημερωμένοι.

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR