spot_img
11.7 C
Rafina
Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Καταιγίδα Byron: Κλειστά τα διόδια Ελευσίνας προς Κόρινθο – Ουρές χιλιομέτρων και οδηγοί εγκλωβισμένοι

 

 

 

Η καταιγίδα Byron χτύπησε τη δυτική Αττική και η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου πλήρωσε το τίμημα πρώτη: τα διόδια Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο παραμένουν κλειστά, με τους οδηγούς να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων και την αγανάκτηση να ξεχειλίζει περισσότερο κι από τα φρεάτια.

Οδηγοί που μίλησαν στο Mega ανέφεραν ότι δεν υπάρχει σαφής ενημέρωση για το πότε θα ανοίξει ο δρόμος. Η μόνη επίσημη “καθοδήγηση” που έλαβαν ήταν ότι «θα μείνετε εδώ όλη μέρα». Στους εγκλωβισμένους δίνεται η επιλογή να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν στην Αθήνα — μια επιλογή που δεν ενθουσιάζει κανέναν, αλλά τουλάχιστον κινείται.

Η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, κ. Δημογλίδου, ξεκαθάρισε πως ο δρόμος έκλεισε για λόγους ασφάλειας: υπάρχει σοβαρός κίνδυνος φερτών υλικών λόγω των έντονων φαινομένων. Η Τροχαία, σε ρόλο GPS παλαιάς κοπής, προτείνει την επιστροφή στο αντίθετο ρεύμα, όμως δεν δίνει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Την ίδια εικόνα επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικής, Κώστας Τσίγκας, μιλώντας στο OPEN. Σύμφωνα με τον ίδιο, το οδόστρωμα στο 32ο χιλιόμετρο έχει πλημμυρίσει από νερά, χώματα και πέτρες, καθιστώντας την κυκλοφορία επικίνδυνη. Το κλείσιμο έγινε προληπτικά, ώστε η κατάσταση να μη μετατραπεί από ταλαιπωρία σε δυστύχημα.

Η Byron συνεχίζει να δοκιμάζει τις αντοχές της Δυτικής Αττικής και μαζί την υπομονή των οδηγών. Οι υπηρεσίες καλούνται για ακόμη μια φορά να ισορροπήσουν ανάμεσα στην ασφάλεια και στην ανάγκη του κόσμου να φτάσει στον προορισμό του.

Αυτή την εβδομάδα

Σουηδία: Μία νεκρή και δύο τραυματίες μετά από επίθεση σε σπίτι στην Μπόντεν – Σκότωσε τον δράστη η Αστυνομία

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν νεαρό άνδρα και βρήκαν...

Ο Λαμίν Γιαμάλ έπαιξε ποδόσφαιρο με νεαρούς θαυμαστές του στο Ντουμπάι (vid)

Που να το φανταστεί μια παρέα νεαρών που αποφάσισε...

Γαλλία: Το 2025, η επιθυμία των Γάλλων να εγκαταλείψουν τη χώρα έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών

Σύμφωνα με μελέτη του Gallup που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα,...

Νεκρός διανομέας σε τροχαίο σε παράδρομο της Αττικής Οδού

Τραγικό θάνατο βρήκε στην άσφαλτο ένας ακόμη οδηγός μοτοσικλέτας...

Το πιο φρικτό έγκλημα που έγινε τα Χριστούγεννα

ι λες όταν βλέπεις τον αγαπημένο σου θείο να...

ΝΕΑ

Νεκρός διανομέας σε τροχαίο σε παράδρομο της Αττικής Οδού

Τραγικό θάνατο βρήκε στην άσφαλτο ένας ακόμη οδηγός μοτοσικλέτας...

Το πιο φρικτό έγκλημα που έγινε τα Χριστούγεννα

ι λες όταν βλέπεις τον αγαπημένο σου θείο να...

Θεσσαλονίκη: Εξαπάτησαν 70χρονη και της άρπαξαν λεία μισού εκατ. ευρώ – Πώς την ξεγέλασαν

Χρυσές λίρες, κοσμήματα και μετρητά συνολικής αξίας περίπου μισού εκατομμυρίου κατάφεραν...

Άρης Μουγκοπέτρος: Συνελήφθη μετά από καταγγελία της συζύγου του

Στα κρατητήρια του ΑΤ Τρίπολης βρίσκεται ο γνωστός καλλιτέχνης...

Να έχει η ζωή πάντα την τελευταία λέξη

Η μικρή ιστορία του Γιάννη Μπρούζου γίνεται μάθημα για...

RPN.GR