spot_img
9.5 C
Rafina
Σάββατο, 14 Μαρτίου, 2026
spot_img

Κικίλιας για: Κακοκαιρία Elena – Αναβάθμιση του 112 – distress code και silent button σε περίπτωση κινδύνου – rpn

 

 

 

Ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στο OPEN σχετικά με την κακοκαιρία Elena έκανε έκκληση στους ταξιδιώτες να έχουν μαζί τους αλυσίδες για τα χιόνια καθώς οι μετεωρολόγοι έχουν κάνουν πρόγνωση για χιόνια σε ορισμένες περιοχές.

Στη συνέχεια ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στο 112. «Το 112 το υπέγραψα ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Κακώς η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για 5 χρόνια αδιαφόρησε. Ήρθε η τραγωδία στο Μάτι και άλλαξε τον τρόπο που βλέπει η ελληνική κοινωνία τις κρίσεις και τον τρόπο που αυτές αντιμετωπίζεται. Ο πρωθυπουργός μελέτησε τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε η χώρα να είναι προστατευμένη και οι πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια. Η μετατροπή της ΓΠΠΠ σε υπουργείο Πολιτικής Κρίσης, η δυνατότητα που δόθηκε για να τρέξουμε το ΑΙΓΙΣ και ειδικά το 112 είναι εργαλεία που βοηθάνε και σώζουν ζωές».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «υπογράψαμε νέα σύμβαση αναβάθμισή του με πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Έχουμε συμπολίτες που είναι ΑμεΑ δεν πρέπει να μπορούν να είναι συμβατοί; Καινούργια υπηρεσία για τους συμπολίτες μας. Θα υπάρχει distress code και silent button σε περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειες ή της οποιαδήποτε κατάστασης που θέτει σε κίνδυνο έναν συμπολίτη μας και δεν μπορεί να πάρει και να μιλήσει στο τηλέφωνο. Προσφέρει την επικοινωνία άνευ δικτύου, οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι. Δίνει διαλειτουργικότητα σε όλες τις ένοπλες δυνάμεις σε όλη τη χώρα. Και τέλος δίνει τη δυνατότητα όλων των πολιτών να συμμετέχουν καθώς μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες και για τις περιοχές και τις μονάδες κρίσεις εκείνη την ώρα».

«Τρέξαμε 1,7 δισ. ευρώ διαγωνισμούς μέσα σε ένα χρόνο. 1.200 οχήματα πυροσβεστικά θα παραλάβουμε τον Μάιο και τον Αύγουστο του 2025, 110 drone, 24 αμφίβια τράκτορες, 10 μεσαίου τύπου ελικόπτερα, 300 ασθενοφόρα για το Υπουργείο Υγείας, 300 οχήματα για την αστυνομία, για τον στρατό και σκάφη του λιμενικού, 45.000 προμήθειες εξοπλισμού ειδικού για όλα τα Υπουργεία που σας ανέφερα και τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύονται πολύ γρήγορα τα στοιχεία και να μπορούν να δίνουμε οδηγίες στους υπηρεσιακούς».

Αυτή την εβδομάδα

Παντοβασίλισσα Ραφήνας: Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου

Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Παντοβασίλισσας Ραφήνας...

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

ΝΕΑ

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

Οι ΗΠΑ επικηρύσσουν τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ για 10 εκατ. δολάρια

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή εισέρχεται στην 14η ημέρα...

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Κοτομπέικον που δεν ξεχνιέται!

Τρυφερό κοτόπουλο τυλιγμένο με τραγανό μπέικον και ψημένο όπως...

RPN.GR