Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι σε καφετέρια στην Κυψέλη, όταν δύο άνδρες προσποιήθηκαν τους διανομείς και επιχείρησαν ένοπλη ληστεία, χωρίς όμως να υπολογίσουν έναν κρίσιμο παράγοντα: την παρουσία αστυνομικού της Ασφάλειας, εκτός υπηρεσίας.
Οι δύο δράστες εισέβαλαν στο κατάστημα φορώντας κράνη και full face, κρατώντας κουτιά με πίτσες, ώστε να μην κινήσουν υποψίες. Από τις πρώτες κινήσεις τους, ωστόσο, ο ιδιοκτήτης και οι θαμώνες κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν δευτερόλεπτα αργότερα, όταν οι άνδρες πέταξαν τα κουτιά και έβγαλαν πιστόλια, παγώνοντας όλο το μαγαζί.
Με τα όπλα προτεταμένα, άρχισαν να απειλούν όσους βρίσκονταν στον χώρο. Εκείνη τη στιγμή, ο αστυνομικός –χωρίς υπηρεσιακό όπλο, χωρίς αλεξίσφαιρο– σηκώθηκε από τη θέση του και κινήθηκε εναντίον τους, βασιζόμενος μόνο στην ψυχραιμία και την εμπειρία του.
Αρχικά άρχισε να τους πετά ποτήρια και καρέκλες, προσπαθώντας να τους αποσυντονίσει, ενώ παράλληλα μείωνε την απόσταση. Ο χώρος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με τους θαμώνες να πέφτουν στο πάτωμα για να προστατευτούν. Ο αστυνομικός έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τους ληστές, με μια κολώνα να τους χωρίζει, την ώρα που είχε αντιληφθεί ότι τα όπλα τους ήταν ρέπλικες.
Οι δράστες, βλέποντας ότι η κατάσταση ξέφευγε από τον έλεγχο, έβγαλαν σπρέι πιπεριού και το χρησιμοποίησαν εναντίον του αστυνομικού, προκειμένου να διαφύγουν. Τράπηκαν σε φυγή στα στενά της περιοχής, γύρω από τη Φωκίωνος Νέγρη, με τον αστυνομικό να ειδοποιεί άμεσα τους συναδέλφους του.
Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, ο αστυνομικός δήλωσε στους συναδέλφους του:
«Έκανα απλώς τη δουλειά μου και θα το έκανα ξανά. Κινδύνευε κόσμος, δεν θα το άφηνα έτσι».































