spot_img
15.2 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Ληστεία του ενός εκατομμυρίου στο Λαύριο: Και η Αντιτρομοκρατική στις έρευνες – rpn

 

 

 

Οι ληστές που πραγματοποίησαν τη θεαματική ληστεία χρηματαποστολής στο Λαύριο χαρακτηρίζονται ως «επαγγελματίες», και όχι άδικα, καθώς η δράση τους μαρτυρά υψηλό επίπεδο οργάνωσης και σχεδιασμού. Σύμφωνα με τον Γιώργο Καλλιακμάνη, η ομάδα των τεσσάρων ληστών κατάφερε να ακινητοποιήσει το φορτηγό της εταιρείας ασφαλείας, σκάζοντας τα λάστιχα του οχήματος. Η κίνηση αυτή αποκάλυψε τη γνώση τους για τη μεταφορά μεγάλου χρηματικού ποσού, ειδικά από το κατάστημα παιχνιδιών Jumbo, του οποίου είχαν παραλάβει τις εισπράξεις.

Οι ληστές ήταν βαριά οπλισμένοι, έχοντας στην κατοχή τους και όπλα τύπου Καλάσνικοφ, ενώ φέρεται να είχαν και μηχάνημα πυροδότησης εκρηκτικού μηχανισμού, με το οποίο απείλησαν τους υπαλλήλους ασφαλείας. Αυτή η επίδειξη δύναμης και τεχνογνωσίας επιβεβαιώνει την επαγγελματική τους προσέγγιση.

Το σχέδιο των ληστών ήταν άρτια οργανωμένο και η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους. Η ληστεία αυτή, που κατέληξε σε λεία ενός εκατομμυρίου ευρώ, δείχνει ότι οι δράστες είχαν μελετήσει προσεκτικά κάθε λεπτομέρεια πριν προχωρήσουν στο χτύπημά τους.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι μετά από πολλά χρόνια σημειώνεται μία επίθεση αυτού του επιχειρησιακού επιπέδου. Την έρευνα έχει αναλάβει το ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας Αττικής, ωστόσο την υπόθεση παρακολουθεί διακριτικά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπως συμβαίνει στα περιστατικά που κρίνονται ως εξαιρετικά σοβαρά.

Η έρευνα αυτήν την ώρα επικεντρώνεται στον εντοπισμό ενός πράσινου αυτοκινήτου μάρκας Honda Civic, με το οποίο φέρονται να εξαφανίστηκαν οι τέσσερις ληστές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν δοθεί εντολές για σχετικές αναζητήσεις σε όλη την Αττική. Παράλληλα, αυτό που θα ψάξουν σε πρώτη φάση οι αστυνομικοί είναι να βρουν πώς είχαν τόσο καλή πληροφόρηση για τις κινήσεις της χρηματαποστολής. Πως για παράδειγμα γνώριζαν ποια ώρα είναι η καταλληλότερη για να χτυπήσουν και ότι η χρηματαποστολή είχε πάρει χρήματα και από άλλες εταιρίες λίγη ώρα νωρίτερα;

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προσπαθούν να συλλέξουν δεδομένα για το πώς έγινε η χολιγουντιανού τύπου ληστεία, λαμβάνοντας μέχρι αυτήν την ώρα καταθέσεις από τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής, οι οποίοι ανήκουν σε εταιρία σεκιούριτι με εξειδίκευση στις χρηματαποστολές. «Οι υπηρεσίες μας σχεδιάζονται με το υψηλότερο επίπεδο ακρίβειας και ασφάλειας. Συνδυαστικές χρηματαποστολές με 2 ή περισσότερους πελάτες», γράφει η ιστοσελίδα της εταιρίας.

Στην ίδια ιστοσελίδα σημειώνεται ότι η εταιρία διαθέτει στόλο τουλάχιστον 70 θωρακισμένων οχημάτων. Στις σχετικές φωτογραφίες διακρίνονται ορισμένα καινούργια οχήματα για χρηματαποστολές. Ωστόσο, στο Λαύριο οι ληστές επιτέθηκαν σε ένα εμφανώς παλιό όχημα, όταν αυτό σταμάτησε έξω από κατάστημα παιχνιδιών γνωστής αλυσίδας.

Ένας από τους υπαλλήλους μπήκε στο κατάστημα, ενώ ο συνάδελφός του παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο. Οι τέσσερις ληστές, φορώντας λευκές φόρμες και χειρουργικές μάσκες, αρχικά προσέγγισαν με το όχημά τους το πίσω μέρος του αυτοκινήτου της χρηματαποστολής. Με γρήγορες κινήσεις, έσκασαν τα λάστιχα με αιχμηρό αντικείμενο.

Στη συνέχεια έριξαν μπογιά στον παρμπρίζ, ενώ ο ένας κρατούσε Καλάσνικοφ. Συνολικά άρπαξαν 16 σακούλες με περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Οι υπάλληλοι υποστηρίζουν πως δεν είχαν προλάβει να τα τοποθετήσουν τα χρήματα στις ειδικές συσκευασίες, οι οποίες εκκρίνουν χρώμα. Μάλιστα, φεύγοντας πέταξαν κάτι σαν καπνογόνο.

Δείτε φωτογραφίες από τη ληστεία στο Λαύριο:

lavrio_listeia_2acc8.jpglavrio_listeia2_b08c4.jpglavrio_listeia3_a0a2d.jpglavrio_listeia4_bb2f8.jpglavrio_listeia5_01c95.jpglavrio_listeia6_84891.jpglavrio_listeia7_0d59b.jpg

Αυτή την εβδομάδα

Διεθνή έκκληση/προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Η Κλιματική Κρίση στοιχίζει 10εκ. ζωές ετησίως

Διεθνή έκκληση απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για...

Μυτιλήνη: Στα 20 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού

Τα 20 φτάνουν πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού...

Ανασχηματισμός με φόντο κρίση και πίεση: Νέα πρόσωπα, παλιά ερωτήματα

Σε μια συγκυρία που θυμίζει περισσότερο «damage control» παρά...

Μεγάλη Τρίτη – οι 11 Βουλευτές της Δικογραφίας του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Επισπεύδεται η διαδικασία για την άρση ασυλίας των 11...

ΝΕΑ

Μυτιλήνη: Στα 20 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού

Τα 20 φτάνουν πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού...

Ανασχηματισμός με φόντο κρίση και πίεση: Νέα πρόσωπα, παλιά ερωτήματα

Σε μια συγκυρία που θυμίζει περισσότερο «damage control» παρά...

Παραιτήθηκαν Κεφαλογιάννης, Τσιάρας και Βαρτζόπουλος μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Σε...

ΘΑΛΠΟΣ – ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Νέα Μάκρη: Αναβολή δράσης

Η προγραμματισμένη διαγενεακή δράση δημιουργίας αναβάλλεται, καθώς τα ΚΔΑΠ...

Εφηβεία είναι… να καίγεσαι και να ψάχνεσαι ταυτόχρονα!

Η εφηβεία δεν εξηγείται εύκολα. Μάλλον βιώνεται. Και όταν...

RPN.GR