Σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, με αποτέλεσμα τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν σε οργανωμένο κύκλωμα.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Ασφάλειας Αθηνών, σύμφωνα με τις οποίες η συγκεκριμένη ομάδα δραστηριοποιούνταν συστηματικά τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2025. Από τις πρωινές ώρες, αστυνομικές δυνάμεις ανέπτυξαν συντονισμένη δράση στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, θέτοντας υπό έλεγχο κρίσιμα σημεία.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο Έλληνες και δύο υπήκοοι Αλβανίας. Παράλληλα, κατασχέθηκαν περίπου έξι κιλά κάνναβης, μικρή ποσότητα κοκαΐνης, χρηματικό ποσό που προσεγγίζει τις 25.000 ευρώ, καθώς και κινητά τηλέφωνα που εκτιμάται ότι χρησιμοποιούνταν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος βρίσκονταν υπό διακριτική παρακολούθηση, καθώς είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις. Οι κινήσεις τους καταγράφονταν με τεχνικά μέσα, προκειμένου να τεκμηριωθεί η παράνομη δραστηριότητα και οι αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες φέρονται να διακινούσαν ναρκωτικά ακόμη και εντός των χώρων της Πανεπιστημιούπολης, αποκρύπτοντας ποσότητες σε θάμνους και αλσύλλια, ενώ χρησιμοποιούσαν και κατοικίες στον Ζωγράφο και την Καισαριανή για την αποθήκευση των ουσιών.
Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
































