spot_img
10.1 C
Rafina
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Μήνυση από τον δήμο Μαραθώνος κατά πρώην προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής – rpn

 

 

 

Ενημέρωση για τις ενέργειες του Δήμου Μαραθώνος σχετικά με ταμειακό έλλειμμα που διαπιστώθηκε σε καταργηθέν νομικό πρόσωπο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Μαραθώνος με την υπ’ αριθ. 325/29-7-2025 Απόφαση Δημοτικής Επιτροπής (ΑΔΑ: ΨΡ1ΛΩΛΜ-ΖΣΟ) αποφάσισε την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά πρώην προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και το διορισμό εξειδικευμένου δικηγόρου, σχετικά με ταμειακό έλλειμμα 48.482,82 ευρώ (πλέον νομίμων προσαυξήσεων) που προκύπτει από τις υποβληθείσες οικονομικές καταστάσεις του καταργηθέντος από 30-6-2024 νομικού προσώπου.

Ο οικονομικός απολογισμός διαχειριστικής περιόδου 1-1-2024 έως 30-6-2024 του νομικού προσώπου, είχε υποβληθεί και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με την 62/12-6-2025 (ΑΔΑ: ΨΒ51ΩΛΜ-9ΦΥ) Απόφασή του, αφού οι καταστάσεις απεστάλησαν αρμοδίως από το λογιστικό γραφείο στο οποίο είχε ανατεθεί η λογιστική υποστήριξη της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, στις 12-5-2025.

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που διαφάνηκε η ύπαρξη ταμειακού ελλείμματος και ενώ κατά το παρελθόν δεν είχε υπάρξει οποιαδήποτε υπόνοια, πρόβλημα καθυστέρησης ή αθέτησης πληρωμής προμηθευτή, ή άλλη ένδειξη, για πρόβλημα στην οικονομική διαχείριση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Με την έγκριση των απολογιστικών στοιχείων κατόπιν λήψης της 62/12-6-2025 Απόφασης ΔΣ, επιδόθηκε στον πρώην πρόεδρο του νομικού προσώπου η αρ. πρωτ. 15919/13-6-2025 επιστολή για την κατάθεση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Μαραθώνος, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερολογιακών ημερών.
Καθώς η προθεσμία παρήλθε άπρακτη, οι υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν στη βεβαίωση για είσπραξη του ποσού κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Επισημαίνεται ότι τα απολογιστικά στοιχεία των σχολικών επιτροπών ελέγχονται και εγκρίνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο και, για την περίπτωση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, έχουν εγκριθεί για όλα τα έτη από το 2019 έως 2024 και έχουν αποσταλεί αρμοδίως στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ δεν καταγράφηκαν παρατηρήσεις από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, παραμένουν προσηλωμένοι στη διασφάλιση των δημοτικών συμφερόντων με κάθε νόμιμο τρόπο, όπως έχουν αποδείξει και κατά το παρελθόν και δεν ανέχονται, όχι φαινόμενα, αλλά ούτε καν υπόνοια κακοδιαχείρισης.

Ήδη, ο Δήμαρχος Μαραθώνος έχει προχωρήσει στην εφαρμογή της 325/2025 Απόφασης Δημοτικής Επιτροπής.

Σε κάθε περίπτωση, και καθώς η υπόθεση ακολουθεί τη νομική οδό, οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε σύνεση και αυτοσυγκράτηση, με σκοπό να προστατέψουμε τόσο τα δημοτικά συμφέροντα, όσο και το όνομα του Δήμου Μαραθώνος, σεβόμενοι πάντοτε το τεκμήριο της αθωότητας.

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Λευκή Νύχτα μαζί με Vapeon και Project Insurance και τα έσοδα στον μαθητή που δίνει μάχη – rpn

ΛΕΥКH NYXTA στη Ραφήνα την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις...

Με τους καύσωνες να επιδεινώνονται, η Ισπανία δημιουργεί δίκτυο «κλιματικών καταφυγίων»

Αντιμέτωπη με μια «νέα πραγματικότητα» στο κλίμα του πλανήτη,...

Η Γερμανία ενέκρινε αγορές αμυντικού υλικού ύψους 50 δισ. – Έκρηξη στρατιωτικών δαπανών το 2025

Το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) στη Γερμανία ενέκρινε στρατιωτικές...

Ο Νίκος Παππάς χτύπησε δημοσιογράφο και ο Πολάκης… διαφωνεί με τη διαγραφή του

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς επιτέθηκε και γρονθοκόπησε δημοσιογράφο και...

ΝΕΑ

Με τους καύσωνες να επιδεινώνονται, η Ισπανία δημιουργεί δίκτυο «κλιματικών καταφυγίων»

Αντιμέτωπη με μια «νέα πραγματικότητα» στο κλίμα του πλανήτη,...

Η Γερμανία ενέκρινε αγορές αμυντικού υλικού ύψους 50 δισ. – Έκρηξη στρατιωτικών δαπανών το 2025

Το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) στη Γερμανία ενέκρινε στρατιωτικές...

Ο Νίκος Παππάς χτύπησε δημοσιογράφο και ο Πολάκης… διαφωνεί με τη διαγραφή του

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς επιτέθηκε και γρονθοκόπησε δημοσιογράφο και...

Το 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας πάει εκπαιδευτική εκδρομή σε Βουδαπέστη και Βιέννη – rpn

Τη στήριξή του σε μια σημαντική εκπαιδευτική πρωτοβουλία του...

Ραφήνα: Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον Φιλαρμονικό Πολιτιστικό Σύλλογο – rpn

Ο Φιλαρμονικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ραφήνας - Πικερμίου έχει την...

RPN.GR