spot_img
3.5 C
Rafina
Τρίτη, 13 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Νέα στοιχεία για το πόρισμα που «αποσύνδεσε» ΕΥΠ και Predator

 

 

 

Ο πραγματογνώμονας που αποφάνθηκε – ύστερα από εισαγγελική εντολή – ότι δεν υπάρχει καμιά σχέση της ΕΥΠ με το Predator υπηρετούσε στο Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο είχε αναλάβει την ανάλυση των δεδομένων από το κινητό του δολοφονηθέντα, τον Απρίλιο του 2021, δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Μία εξέταση που θεωρείται ότι ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της κοινής παρακολούθησης από τις μυστικές υπηρεσίες και το «αρπακτικό» λογισμικό, της προϊσταμένης του στην υπηρεσία Πηνελόπης Μηνιάτη, για την οποία παρακολούθηση υπήρξε η «διαπίστωση» ότι ήταν συμπτωματική!

Ερωτήματα
Η νέα αυτή παράμετρος της υπόθεσης των υποκλοπών που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» στη συνέχεια του χθεσινού ρεπορτάζ με τίτλο «Πώς έκρυψαν τη σύνδεση ΕΥΠ – Predator» δημιουργεί νέα ερωτήματα για το πόρισμα που συντάχθηκε από τους δύο πραγματογνώμονες, τον προαναφερόμενο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και έναν καθηγητή Ρομποτικής, τον Ιούνιο του 2024, με το οποίο υπήρξε αποσύνδεση της ΕΥΠ και συνεπώς του ευρύτερου κρατικού – κυβερνητικού μηχανισμού με τους χειριστές του Predator.

Και αυτό γιατί από το ρεπορτάζ προέκυψε ότι υπήρξε προσπάθεια επηρεασμού των πραγματογνωμόνων ώστε οι συντάκτες του πορίσματος να προσμετρήσουν παραμέτρους που θα οδηγούσαν σε στρεβλά αριθμητικά αποτελέσματα. Παράλληλα απαγορεύτηκε στους συντάκτες του πορίσματος να δώσουν σχετικές διευκρινίσεις στα ερωτήματά μας.

Το νέο στοιχείο που αναδεικνύεται ότι ο συγκεκριμένος πραγματογνώμονας ήξερε από το αντικείμενο της εργασίας του, ποιος ήταν πιθανόν ο λόγος παρακολούθησης της προϊσταμένης του στην ΕΛ.ΑΣ., από την ΕΥΠ αλλά και από το Predator.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» η Νέα Αριστερά αναφέρθηκε χθες σε «σοκαριστική εικόνα που προκύπτει με την οργανωμένη παρέμβαση στη δικαστική διαδικασία, χειραγώγηση των ερευνών και συστηματική προσπάθεια να σβηστούν τα ίχνη ενός πρωτοφανούς θεσμικού εκτροχιασμού».

Premium έκδοση ΤΑ ΝΕΑ

Αυτή την εβδομάδα

Αιμοδοσία αλληλεγγύης στο 3ο Γυμνάσιο Γέρακα – Προσφορά ζωής από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς – rpn

Αιμοδοσία αλληλεγγύης στο 3ο Γυμνάσιο Γέρακα- Προσφορά ζωής από...

Κλοπή αυτοκινήτου στα Σπάτα – Έκκληση για πληροφορίες – rpn

Κλάπηκε σήμερα Δευτέρα, περίπου στις 20:00, το αυτοκίνητο που...

Στα υπόγεια της μνήμης: μια ιστορική ξενάγηση που δεν ξεχνιέται στη Ραφήνα – rpn

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026, ήρθαμε αντιμέτωποι με μία...

Διάψευση αναληθών ισχυρισμών για το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης – Ανακοίνωση δήμου – rpn

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Διάψευση αναληθών ισχυρισμών για το 1ο Γυμνάσιο...

Μια γιορτή μπάσκετ, χαράς και οικογένειας στον Αργοναύτη Ραφήνας B.C. – rpn

Την Κυριακή ο Αργοναύτης Ραφήνας B.C. έζησε μια από...

ΝΕΑ

Κλοπή αυτοκινήτου στα Σπάτα – Έκκληση για πληροφορίες – rpn

Κλάπηκε σήμερα Δευτέρα, περίπου στις 20:00, το αυτοκίνητο που...

Διάψευση αναληθών ισχυρισμών για το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης – Ανακοίνωση δήμου – rpn

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Διάψευση αναληθών ισχυρισμών για το 1ο Γυμνάσιο...

Έκκληση για μαρτυρίες μετά από τροχαίο στη Ραφήνα – rpn

Συμπολίτισσά μας ζητά βοήθεια για τον εντοπισμό οδηγού που...

RPN.GR