Ακυρώθηκε μέχρι νεωτέρας η πτήση που είχε προγραμματιστεί από το υπουργείο Εξωτερικών για σήμερα, Δευτέρα (16/3), με σκοπό τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών από το Ντουμπάι, μαζί με τα κατοικίδιά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η πτήση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το απόγευμα και θα μετέφερε δεκάδες Έλληνες που βρίσκονται στο εμιράτο, καθώς και τουλάχιστον 45 κατοικίδια ζώα. Ωστόσο, η αναχώρηση ακυρώθηκε λόγω της προσωρινής αναστολής των πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία των πτήσεων και συνεπώς πότε θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ο επαναπατρισμός.
Η απόφαση για αναστολή των πτήσεων ελήφθη από τις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μετά από περιστατικό που σημειώθηκε σε εγκαταστάσεις καυσίμων. Συγκεκριμένα, ξέσπασε πυρκαγιά σε δεξαμενή καυσίμων, σε ένα συμβάν που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνδέεται με drone.
Σε ανακοίνωσή της μέσω της πλατφόρμας Χ, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Ντουμπάι ανέφερε ότι η αναστολή των πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο του εμιράτου είναι προσωρινή και πραγματοποιείται για προληπτικούς λόγους.
«Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Ντουμπάι ανακοινώνει την προσωρινή αναστολή των πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι προληπτικά, για να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των επιβατών και του προσωπικού», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, ενώ αναμένεται νεότερη ενημέρωση σχετικά με τον επαναπρογραμματισμό της πτήσης επαναπατρισμού.































