spot_img
15.3 C
Rafina
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Ο καιρός μέχρι την 28η Οκτωβρίου

 

 

 

Τα πρώτα στοιχεία από τα προγνωστικά μοντέλα για τον καιρό δείχνουν ότι ο καιρός θα διατηρηθεί στα σημερινά δεδομένα.

Όπως ανέφερε το πρωί ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, για το επόμενο 15νθήμερο δεν θα έχουμε έντονο κρύο με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται στην Αθήνα περίπου στους 20 βαθμούς Κελσίου. Όπως και σήμερα….

Εξέλιξη θετική, καθώς η ακρίβεια δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια για… έξοδα στη θέρμανση.

Από την άλλη ο καιρός την εβδομάδα που διανύουμε θα έχει λίγες βροχές, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα, ενώ το Σαββατοκύριακο θα είναι καλό, ίσως και για μπάνια.

Πρόγνωση για την Τρίτη

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά. Θα φθάσει στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στην νησιωτική χώρα τους 23 με 25 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Πρόγνωση για την Πέμπτη

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια (πλην της Θράκης) μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6, τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Παρασκευή

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Προοπτική για το Σάββατο

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αυτή την εβδομάδα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Στον “μαρτυρικό” και σωτηριολογικό χαρακτήρα της Μητέρας Εκκλησίας, στη...

Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ο Πηνειός, πλημμύρισε ο Αγιόκαμπος – Νερά σε σπίτια και επιχειρήσεις

Στις αυλές των σπιτιών στον οικισμό Μεσάγκαλα Λάρισας, έχει...

ΠΑΣΟΚ: Σφοδρή κριτική στον Πρωθυπουργό για το εργατικό δυστύχημα στη “Βιολάντα”

Με αιχμές σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,...

Οι αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ

Οι Έλληνες καταναλωτές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας...

Αφιέρωμα στη Μητέρα & παρουσίαση του βιβλίου Δημιουργία Ζωής

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026,...

ΝΕΑ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Στον “μαρτυρικό” και σωτηριολογικό χαρακτήρα της Μητέρας Εκκλησίας, στη...

ΠΑΣΟΚ: Σφοδρή κριτική στον Πρωθυπουργό για το εργατικό δυστύχημα στη “Βιολάντα”

Με αιχμές σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,...

Οι αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ

Οι Έλληνες καταναλωτές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας...

Αφιέρωμα στη Μητέρα & παρουσίαση του βιβλίου Δημιουργία Ζωής

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026,...

Νέο έκτακτο από ΕΜΥ: Πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Οι «κόκκινες» περιοχές

Σε νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού προχώρησε...

RPN.GR