spot_img
18.2 C
Rafina
Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2026
spot_img

Ουρές για λαγάνα και χαλβά στους φούρνους – Ανοιχτή η Βαρβάκειος

 

 

 

Σε γιορτινό κλίμα κινείται από τα ξημερώματα η Αθήνα, με χιλιάδες πολίτες να σπεύδουν κυριολεκτικά για τα τελευταία ψώνια του σαρακοστιανού τραπεζιού.

Σήμερα, Καθαρά Δευτέρα η Βαρβάκειος Αγορά, τα ιχθυοπωλεία και τα αρτοποιεία της πόλης θα είναι ανοιχτά έως και αργά το μεσημέρι για τους… αργοπορημένους και όσους θέλουν να πετύχουν καλύτερη τιμή.

Η Βαρβάκειος Αγορά είναι ανοιχτή από τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής έως και αργά το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους λίγο πριν το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Η κίνηση ήταν αυξημένη ήδη από την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, ωστόσο σήμερα κορυφώνεται. Οι πάγκοι των ιχθυοπωλείων συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με γαρίδες, καλαμάρια, χταπόδια και θράψαλα να βρίσκονται σταθερά στις πρώτες επιλογές για το παραδοσιακό τραπέζι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Χταπόδι: 16 – 24 ευρώ/κιλό

Γαρίδες: 15 – 17 ευρώ/κιλό

Καλαμαράκια: 20 ευρώ/κιλό (φρέσκα) – 10 ευρώ/κιλό (κατεψυγμένα)

Σουπιές: 14 – 17 ευρώ/κιλό

Αρκετοί καταναλωτές κάνουν έρευνα αγοράς μέχρι και την τελευταία στιγμή, ελπίζοντας ότι όσο περνά η ώρα θα υπάρξουν μικρές μειώσεις στις τιμές.

Ανοιχτή από το πρωί της Κυριακής έως και το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας παραμένει και η Αγορά του Ρέντη, εξυπηρετώντας επαγγελματίες και ιδιώτες.

Την ίδια ώρα, εικόνες συνωστισμού καταγράφονται έξω από γνωστά αρτοποιεία στο κέντρο της Αθήνας. Η λαγάνα έχει την τιμητική της, με την απλή εκδοχή να ξεκινά από 3,5 ευρώ, ενώ οι γεμιστές – με ελιά ή ντομάτα – φτάνουν έως και τα 5 ευρώ.

Οι ουρές ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί, με τον κόσμο να περιμένει υπομονετικά για τον… βασιλιά του σαρακοστιανού τραπεζιού.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι και η ζήτηση για χαλβά, βασικό στοιχείο του σαρακοστιανού τραπεζιού. Σε γνωστό φούρνο στη Δραπετσώνα, οι ουρές σχηματίστηκαν από νωρίς, με τους καταναλωτές να προμηθεύονται τόσο λαγάνα όσο και παραδοσιακό χαλβά σε διάφορες γεύσεις.

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: Ζωντανή Ελληνική Μουσική στο ΑΡΤΙΟΝ την Κυριακή του Θωμά

Την Κυριακή 19 Απριλίου, ανήμερα του Θωμά, το Άρτιον...

Ξεκάθαρη θέση της Δημοτικής Αρχής για την προστασία ιδιοκτησιών και επιχειρήσεων στο λιμάνι

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ενημερώνει υπεύθυνα τους δημότες,...

Προσοχή! Νέα απάτη με SMS για δήθεν επίδομα Fuel Pass III

Νέα απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες...

Επενδυτικό ενδιαφέρον για την ανέγερση Φοιτητικών Εστιών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Την υποβολή έξι φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της...

ΝΕΑ

Προσοχή! Νέα απάτη με SMS για δήθεν επίδομα Fuel Pass III

Νέα απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες...

Επενδυτικό ενδιαφέρον για την ανέγερση Φοιτητικών Εστιών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Την υποβολή έξι φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της...

Έρευνα: Πώς διαχειρίζονται το άγχος οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι; – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Οι εργαζόμενοι που είναι αγχωμένοι ή αποστασιοποιημένοι δεν αποτελούν...

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Λακωνίας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε...

Τηλεφωνικές απάτες: Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους – Άνω των 600.000 ευρώ η λεία

Εκμεταλλεύονται τον αιφνιδιασμό και την ταραχή, που προκαλούν στα...

RPN.GR