Την συνταγή της επιτυχίας την έδωσαν οι σύλλογοι του τόπου μας. Περισσότερες από 50 φέτος οι συμμετοχές στο 2ο Μαραθώνιο Γαστρονομίας στην παραλία του Μαραθώνα.
Θερμές ευχαριστίες στους συλλόγους και στα μέλη τους:
“ ΤΥΜΒΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ” (πρόεδρος Γεωργία Κυπαρίσση)
“Ηρώδης Αττικός”(πρόεδρος Γιώργος Παυλάκης)
Αδελφότητα Ηπειρωτών(Πρόεδρος Δημήτρης Βασιλείου)
Σύλλογος Καρδιτσιωτών(Πρόεδρος Θωμάς Μπουκουβάλας)
Σύλλογος Ρουμελιωτών(Πρόεδρος Μαρία Καραχάλιου)
Σύλλογος Γυναικών Γραμματικού (Πρόεδρος Πίτσα Αλικιώτη)
“ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ”(Πρόεδρος Βλάσης Καραβασίλης).
Ο Μαραθώνιος Γαστρονομίας στην παραλία του Μαραθώνα έγινε θεσμός με την υποστήριξη του Δημάρχου Μαραθώνος Στέργιου Τσίρκα, της Περιφέρειας Αττικής και του άξιου Αντι-Περιφερειάρχη Νίκου Πέππα και βέβαια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου με Πρόεδρο τον Γ. Χατζηθεοδοσίου .
Αποτελεί δράση της Αντιδημαρχίας Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με την Ένωση Εστιατόρων & Συναφών Αττικής, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος (Chef’s Club of Greece) και την Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α.
Η ομάδα μας δυνατή με όρεξη και δημιουργικότητα αποτελείται:
– Ευάγγελος Κυπαρίσσης, Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Πολιτικής Προστασίας και Πολιτισμού με τα στελέχη της Διεύθυνσης ( Ελευθερία Χατζηγαβριήλ διευθύντρια και Σοφία Χατζηστεφάνου).
– Γιάννης Δαβερώνης, Πρόεδρος Ένωσης Εστιατόρων & Συναφών Αττικής με τον άξιο επιχειρηματία Παύλο Δημέλη, Αντιπρόεδρο και την Αλίνα ( βασικό στέλεχος της Ένωσης ).
– Τάσος Πρωτοψάλτης Πρόεδρος Αρχιμαγείρων Ελλάδος με την διευθύντριά του Έλενα
Στόχος μας :
Με βασικό συστατικό την αγάπη μας για την Μαραθωνίτικη γη και με έμφαση στην γευσιγνωσία που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς φιλοδοξούμε να αναδείξουμε στο ευρύ κοινό τον γευστικό πλούτο και τα προϊόντα που υπάρχουν στον Μαραθώνα.
Χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα και προωθώντας τα στα μενού μας, δημιουργούμε αυτό που λέγεται γαστρονομικός προορισμός και αποτελούμε πόλο έλξης για μια μεγάλη μερίδα πελατών που τα αναζητά.
Είναι πολύ σημαντικό μέσα από τις επιχειρήσεις και κυρίως μέσα από αυτές που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε γευστικές αναμνήσεις που θα καταγραφούν στη μνήμη των πελατών, μέσα από τη χρήση των τοπικών προϊόντων .