spot_img
11.5 C
Rafina
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Πέθανε η Ελένη Μπαρουλάκη – Η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα – rpn

 

 

 

Σε ηλικία 199 ετών πέθανε το βράδυ της Τρίτης (15.6.2024) η Ειρήνη Μπαρουλάκη, που ήταν και η γηραιότερη γυναίκα της χώρας.

Η Ειρήνη Μπαρουλάκη ζούσε όλη της τη ζωή στο Παϊδοχώρι του δήμου Αποκορώνου στα Χανιά.

Ανακοίνωση για τον θάνατό της εξέδωσε ο δήμος Αποκορώνου, δίνοντας έμφαση στις αρχές με τις οποίες μεγάλωσε η ίδια και μετέδωσε στα παιδιά της, τα οποία ήταν στο πλευρό της μέχρι το τέλος.

Ο Δήμος Αποκορώνου στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Με σεβασμό αποχαιρετούμε τον γηραιότερο άνθρωπο της χώρας μας, την Ειρήνη Μπαρουλάκη, η οποία έφυγε από την επίγεια ζωή σε ηλικία 119 χρόνων. Η αποθανούσα γεννήθηκε ,δημιούργησε οικογένεια και έζησε καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής της στον Δήμο μας, στο Παϊδοχώρι Αποκορώνου.

Ο τρόπος ζωής της και οι αρετές της αποτελούν πρότυπα για μας και παράδειγμα προς μίμηση.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της και είθε να είναι ελαφρύ το χώμα της Αποκορωνιώτικης γης που θα την υποδεχτεί.

Αιωνία η μνήμη της».

kriti_119_1

Είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο ισχίο

Πριν λίγο καιρό, η Ειρήνη Μπαρουλάκη είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο ισχίο, στο Νοσοκομείο Χανίων. Η επέμβαση είχε πάει καλά και είχε επιστρέψει στο σπίτι της, στα παιδιά της και τα εγγόνια της.

«Όντως έγινε το χειρουργείο στο ισχίο στην γιαγιά από δύο ορθοπεδικούς του νοσοκομείου μας, έκανε εξετάσεις οι οποίες ήταν πολύ καλές και στις 22 του μήνα πήρε εξιτήριο», είχε πει στο zarpanews.gr, τον Ιανουάριο ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας, μετά την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί.

«Ήτανε στο χωριό σε ένα καροτσάκι, την είχε ο αδελφός μου. Είχανε πάει σε ένα χώρο δίπλα και όπως την τραβούσε για να μπει σε ένα δωμάτιο, έχει ένα ψηλό σκαλοπατάκι 5 πόντους, έφυγε από το καρότσι το σώμα της και έπεσε με το πίσω μέρος της και έγινε ζημιά στο γοφό, στο ισχίο, διατροχαντήριο κάταγμα», είχε δηλώσει είπε ο γιος της ηλικιωμένης στην εκπομπή στο Mega, λίγες ημέρες μετά το εξιτήριο της γυναίκας.

Αυτή την εβδομάδα

Παραδόθηκε το νέο παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Διώνης

Παραδόθηκε το νέο παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Διώνης Σήμερα παραδόθηκε...

Συγκινητικό «αντίο» στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ – rpn

Σε μια τελετή γεμάτη συναίσθημα, αξιοπρέπεια και σιωπηλή αγάπη,...

ΝΕΑ

Παραδόθηκε το νέο παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Διώνης

Παραδόθηκε το νέο παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Διώνης Σήμερα παραδόθηκε...

Συγκινητικό «αντίο» στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ – rpn

Σε μια τελετή γεμάτη συναίσθημα, αξιοπρέπεια και σιωπηλή αγάπη,...

Δημήτρης Μισοκοίλης: Διαδρομές ζωής, ήσυχες αλλά βαθιές

Ο Δημήτρης Μισοκοίλης είναι από εκείνους τους ανθρώπους που,...

ΕΥΔΑΠ: 17 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αλλαγές στα τιμολόγια του νερού

Διευκρινίσεις σχετικά με την εισήγησή της προς την ΡΑΑΕΥ για...

Η «μαύρη Παρασκευή» της Αθήνας: 45 χρόνια από τη νύχτα που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή – rpn

Ημερολόγιο: 19 Δεκεμβρίου 1980. Παρασκευή. Ξημερώνει, αλλά η Αθήνα...

RPN.GR