spot_img
9.9 C
Rafina
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

ΠΟΑΣΥ:Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μετατρέψει το αστυνομικό προσωπικό σε νοσηλευτικό & τα κρατητήρια σε σανατόρια

 

 

 

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων επισημαίνει ότι δεν εφησυχάζει,αλλά απεναντίας παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της πανδημίας.

Μετά το υπ’ αριθ. 100/2/25α από 28-3-2020 έγγραφό μας, με αντικείμενο τη διαχείριση κρατουμένων υπόπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 και την ανάγκη εύρεσης ειδικού χώρου για προληπτική εξέταση αστυνομικών, σήμερα υπήρξε και επικοινωνία του Προέδρου της Ομοσπονδίας, κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που παρουσιαστούν κρατούμενοι που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα και επιβάλλεται να μεταφερθούν σε νοσηλευτικό ίδρυμα για εξέταση, τότε θα μεταβαίνει ο κρατούμενος στο νοσοκομείο, όπως ορίζεται από την υφιστάμενη νομοθεσία και οι γιατροί είναι αυτοί που θα αποφαίνονται για την περαιτέρω διαχείριση της κάθε περίπτωσης, αν δηλαδή χρειάζεται η παραμονή στο νοσοκομείο ή επιστροφή του στο κρατητήριο.
Επίσης, το Αρχηγείο ενεργεί με στόχο την υλοποίηση του αιτήματος, τόσο της ΠΟΑΣΥ, όσο και των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, για την ειδική πρόβλεψη προληπτικής εξέτασης του αστυνομικού προσωπικού, σε συνεννόηση πάντα με τους εμπλεκόμενους και καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς.
Επανέλαβε, τέλος, ότι έχουν δοθεί γραπτές διαταγές – οδηγίες για να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να προμηθεύονται όλοι οι αστυνομικοί το απαιτούμενο υγειονομικό υλικό, καθώς και να διενεργούνται απολυμάνσεις σε Υπηρεσίες και οχήματα.
Κατόπιν τούτων, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ως Ομοσπονδία δεν εφησυχάζουμε, απεναντίας συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά και με προσοχή την εξέλιξη της πανδημίας και τις όποιες επιπτώσεις της στο αστυνομικό προσωπικό και στην ευρύτερη αστυνομική οικογένεια. 
Κυρίαρχο μέλημά μας είναι αυτήν την περίοδο να μην επιτρέψουμε σε κανένα να επιβαρύνει με περιττούς κινδύνους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους, πόσο μάλλον να μετατρέψει το αστυνομικό προσωπικό σε νοσηλευτικό και τα κρατητήρια σε σανατόρια! Η πολιτεία οφείλει να προωθήσει έγκαιρα κάθε αναγκαίο μέτρο για την ολοκληρωτική θωράκιση της κοινωνίας από την πρωτοφανή έκταση της φονικής πανδημίας του Covid-19.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

ΠΗΓΗ:bloko.gr

Αυτή την εβδομάδα

Η παρεξήγηση που αποκάλυψε την πραγματικότητα

Η ανταπόκριση στη δημοσίευση υπήρξε εντυπωσιακή. Πολύ μεγαλύτερη απ’...

Ραφήνα: 13χρονη δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση στην Χ.Σμύρνης, μέρα μεσημέρι – rpn

Ανήλικο κορίτσι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση ενώ περίμενε σε στάση...

Κορωπί: Συνελήφθη άνδρας για τη φωτιά σε δύο αποθήκες που καταστράφηκαν ολοσχερώς – rpn

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής...

Το Grok “γδύνει” και την πίστη των γυναικών – Αφαιρεί μπούργκα, χιτζάμπ και ράσα μοναχών

Η χρήση του Grok, του chatbot τεχνητής νοημοσύνης της...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

ΝΕΑ

Η παρεξήγηση που αποκάλυψε την πραγματικότητα

Η ανταπόκριση στη δημοσίευση υπήρξε εντυπωσιακή. Πολύ μεγαλύτερη απ’...

Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανής για σούζες στην Αττική

Στη σύλληψη τριών μοτοσικλετιστών που έδιναν ραντεβού για σούζες στην Αττική...

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 11/1- rpn

Οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Θερμαινόμενοι δημοτικοί χώροι σε Ραφήνα και Πικέρμι, την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου – rpn

Λόγω των σημαντικά χαμηλών θερμοκρασιών που  αναμένονται αύριο, Δευτέρα...

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ναζιστικούς χαιρετισμούς σε επίλεκτη ομάδα στρατού

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βρεθεί στο επίκεντρο σοβαρού...

RPN.GR