spot_img
15.9 C
Rafina
Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Πούτιν: Αν η Ευρώπη θέλει πόλεμο, είμαστε έτοιμοι τώρα

 

 

 

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για πόλεμο τώρα αν η Ευρώπη το επιθυμεί, χαρακτηρίζοντας τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις «απαράδεκτες».

Μιλώντας μετά από ένα επενδυτικό φόρουμ στη Μόσχα, o Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές χώρες ότι δεν έχουν ειρηνευτική ατζέντα και ότι στέκονται με το μέρος του πολέμου, απαιτώντας όρους που δεν γίνονται αποδεκτοί από την Ρωσία.

Ο Πούτιν δεν διευκρίνισε ποιες ευρωπαϊκές απαιτήσεις σχετικά με την Ουκρανία θεωρεί απαράδεκτες. Ωστόσο, τα σχόλιά του φαίνεται να στοχεύουν στη δημιουργία ρήγματος μεταξύ Ουάσιγκτον και ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες στηρίζουν το Κίεβο έχοντας προτείνει τροποποιήσεις στο σχέδιο ειρήνης 28 σημείων που ευνοούσε σε συντριπτικό βαθμό τη Μόσχα.

AP Sergei Ilnitsky
Σε μια σειρά σκληρών δηλώσεων λίγο πριν από την προγραμματισμένη συνάντησή του με τους απεσταλμένους του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Ουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ, στο Κρεμλίνο, είπε οι Ευρωπαίοι ηγέτες παρεμποδίζουν την αμερικανική διοίκηση και τον Ντόναλντ Τραμπ να φτάσουν σε συμφωνία.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ευρώπη έχει απομακρυνθεί η ίδια από τις συνομιλίες.

Ο Πούτιν απειλεί να κόψει την πρόσβαση της Ουκρανίας στη θάλασσα
Όσον αφορά τις ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απείλησε να κόψει την πρόσβαση της Ουκρανίας στη θάλασσα σε απάντηση στις επιθέσεις με drones σε δεξαμενόπλοια του αποκαλούμενου ρωσικού σκιώδους στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.

«Η πιο δραστική λύση είναι να αποκοπεί η Ουκρανία από τη θάλασσα, τότε η πειρατεία θα είναι κατ’ αρχήν αδύνατη», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα εντείνει τις επιθέσεις σε ουκρανικές εγκαταστάσεις και πλοία και θα λάβει μέτρα κατά δεξαμενόπλοιων από χώρες που βοηθούν την Ουκρανία.

Το Σάββατο, ένας Ουκρανός αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε ότι ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας πλοία έπληξαν δύο δεξαμενόπλοια που υπόκεινται σε κυρώσεις στη Μαύρη Θάλασσα καθώς κατευθύνονταν προς ένα ρωσικό λιμάνι για να φορτώσουν πετρέλαιο που προοριζόταν για ξένες αγορές.

Σήμερα, ένα δεξαμενόπλοιο με σημαία Ρωσίας, το οποίο έπλεε από τη Ρωσία στη Γεωργία φορτωμένο με ηλιέλαιο, ανέφερε πως δέχθηκε επίθεση στα ανοικτά των τουρκικών ακτών, αλλά τα 13 μέλη του πληρώματός του είναι σώα και αβλαβή, ανακοίνωσαν σήμερα η Διεύθυνση Ναυτιλιακών Υποθέσεων, η ναυτιλιακή αρχή της Τουρκίας και η ναυτιλιακή εταιρεία Tribeca.

Το Κίεβο δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό το περιστατικό.

Η Ουκρανία έχει επίσης πραγματοποιήσει επιθέσεις με πυραύλους και drones στο ρωσικό λιμάνι Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα, οι οποίες έχουν διαταράξει τις μεταφορές πετρελαίου.

Ο Πούτιν δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την απειλή του να διακόψει την πρόσβαση της Ουκρανίας στη θάλασσα. Η Ρωσία έχει καταλάβει εκτάσεις της νότιας και ανατολικής Ουκρανίας στον πόλεμο που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά η Ουκρανία εξακολουθεί να ελέγχει σταθερά μεγάλα λιμάνια, συμπεριλαμβανομένης της Οδησσού.

Αυτή την εβδομάδα

Αργοναύτης Ραφήνας: 7η σερί νίκη και συνεχίζει ακάθεκτος

Ασταμάτητος συνεχίζει την πορεία του ο Αργοναύτης Ραφήνας B.C.,...

Στη Ραφήνα Crispy Chicken Burger στο Άσπρο γίδι – Η απόλυτη τραγανή εμπειρία

Τραγανό απ’ έξω, ζουμερό από μέσα! Το Chicken Crispy Burger...

Ραφήνα: Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων ”Αραφήν” κόβει την βασιλόπιτα στο λιμάνι

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ραφήνας ”Αραφήν” κόβει το πρωϊ...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη με την επιδότηση θέρμανσης

Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την οικονομική ανάγκη συμπολιτών μας και χρησιμοποιούν...

Η Ανθούσα, ο Γέρακας και η Παλλήνη υποδέχονται τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα (δωρεάν εκδηλώσεις)

Ο Δήμος Παλλήνης υποδέχεται τις Απόκριες και την Καθαρά...

ΝΕΑ

Αργοναύτης Ραφήνας: 7η σερί νίκη και συνεχίζει ακάθεκτος

Ασταμάτητος συνεχίζει την πορεία του ο Αργοναύτης Ραφήνας B.C.,...

Στη Ραφήνα Crispy Chicken Burger στο Άσπρο γίδι – Η απόλυτη τραγανή εμπειρία

Τραγανό απ’ έξω, ζουμερό από μέσα! Το Chicken Crispy Burger...

Ραφήνα: Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων ”Αραφήν” κόβει την βασιλόπιτα στο λιμάνι

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ραφήνας ”Αραφήν” κόβει το πρωϊ...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη με την επιδότηση θέρμανσης

Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την οικονομική ανάγκη συμπολιτών μας και χρησιμοποιούν...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 7/2

Αναλυτικά οι προβλέψεις ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός: Φίλε...

Ραφήνα: Ζωντανή μουσική σήμερα Σάββατο στο Mamas souvlaki doner kebab

Σήμερα Σάββατο 7 Φεβρουαρίου το Mamas souvlaki doner kebab...

Εξαφανίστηκε από το Πόρτο Ράφτη η 48χρονη Θεοδώρα

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ Κ. , 48 ΕΤΩΝ Στις 02/02/2026, πρωινές...

RPN.GR