spot_img
16.5 C
Rafina
Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Προαστιακός: Προβλήματα και καταγγελίες για τους σηματοδότες

 

 

 

Νέες καταγγελίες για τον Προαστιακό έρχονται στο φως της δημοσιότητας την ώρα που οι επίσημες κυβερνητικές αποφάσεις, δια στόματος του κ. Γεραπετρίτη, κάνουν λόγο για επιστροφή των δρομολογίων των τρένων στις 22 Μαρτίου, μετά και το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη με τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων.

Οι νέες καταγγελίες αφορούν, όπως προαναφέρθηκε, τον Προαστιακό και προκαλούν ανησυχία καθώς υπάρχουν ακόμα ελλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega αποτελεί ο σταθμός του Προαστιακού στα «Άνω Λιόσια», όπου η φωτοσήμανση με κατεύθυνση τη Λαμία λειτουργεί κανονικά.

Το ίδιο, όμως, δε συμβαίνει από την απέναντι πλευρά και με κατεύθυνση προς Κόρινθο.

Μάλιστα, άξιο αναφοράς είναι ότι κανένας φωτεινός σηματοδότης δε λειτουργεί, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό καθώς η συγκεκριμένη εικόνα παρατηρείται μέχρι και την… Κόρινθο.

Το πρόβλημα αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και για αυτό το λόγο δεν θα ανοίξει με τους υπόλοιπους σταθμούς στις 22 Μαρτίου, αλλά μία εβδομάδα αργότερα.

Παρά τα όσα έγιναν στα Τέμπη, όπου δεν υπήρχε πλήρης κάλυψη των καταγγελιών των συνδικαλιστικών σωματείων που μιλούσαν για τις ελλείψεις και για άλλα σιδηροδρομικά δυστυχήματα κατά τη διάρκεια των χρόνων, στην προκειμένη περίπτωση υπήρχε κάλυψη για τα κενά ασφαλείας.
Ανάλογο παράδειγμα αποτελεί δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», όπου ανέφερε ότι: «Ακόμα και στον προαστιακό σημειώνονται διάφορα ‘συμβάντα’, τα οποία επιλύονται ‘πυροσβεστικά’. Αν το σύστημα πέσει, θα χρειαστούν ξαφνικά 50 κλειδούχοι ανά βάρδια για να χειριστούν 150 κλειδιά, προσωπικό που δεν υπάρχει.
Οπως καταγγέλλεται, υπάρχει μόνο ένας κλειδούχος, ο οποίος τρέχει όποια ώρα της ημέρας ή της νύχτας παρουσιαστεί πρόβλημα για να λειτουργήσει χειροκίνητα τα κλειδιά μέχρι να έρθει το συνεργείο, ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις».

Οι ίδιοι οι συνδικαλιστές θα πουν πως ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι υπάρχουν «τυφλά» σημεία.

«’Τυφλά’ σημεία υπάρχουν και θα έχουμε μειωμένες ταχύτητες», λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΣΕ, Νίκος Τζικαλάκης.

Οι ίδιοι θα αποκαλύψουν και τα σημεία σε όλο το δίκτυο που θέλουν βελτίωση:

  • Μετά την Αθήνα μέχρι και την Τιθορέα
  • Από τον Δομοκό ως το Πλατύ
  • Στην Αθήνα από Αγ. Αναργύρους μέχρι ΣΚΑ υπάρχει τηλεδιοίκηση

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Προσκυνηματική πορεία της ενορίας Παναγίας Παντοβασίλισσας στους Αγίους Τόπους

Ιερά Αποδημία της Ενορίας στους Αγίους Τόπους (1–6 Οκτωβρίου 2026) Ο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 21/2

Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Μπραντ Πιτ: Πάσχει από προσωπαγνωσία και δεν υπάρχει θεραπεία

Η πρόσφατη άφιξη του Μπραντ Πιτ στην Ύδρα για...

Ραφήνα: Καθαρά Δευτέρα στην ”Καλή καρδιά του Νικόλα”

Και αυτή την Καθαρά Δευτέρα, η παράδοση έχει διεύθυνση...

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης/ Πρώτη συνάντηση 26/2

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης – Πρώτη...

ΝΕΑ

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 21/2

Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια Κριός:...

Μπραντ Πιτ: Πάσχει από προσωπαγνωσία και δεν υπάρχει θεραπεία

Η πρόσφατη άφιξη του Μπραντ Πιτ στην Ύδρα για...

Ραφήνα: Καθαρά Δευτέρα στην ”Καλή καρδιά του Νικόλα”

Και αυτή την Καθαρά Δευτέρα, η παράδοση έχει διεύθυνση...

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης/ Πρώτη συνάντηση 26/2

Έναρξη «Σχολής Γονέων» από το Δήμο Παλλήνης – Πρώτη...

Artion Live: Chicago Blues Night με τον Michael Dotson

Το Artion στο Μάτι υποδέχεται έναν αυθεντικό εκπρόσωπο του...

Λιμάνι Ραφήνας: Και σαρακοστιανά την Καθαρά Δευτέρα στο ψητοπωλείο ”Εφη”!

Μεγάλη ποικιλία από Σαρακοστιανούς μεζέδες την Καθαρά Δευτέρα στο...

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου συνεδριάζει για 4 θέματα στις 24/2

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου συνεδριάζει για 4 θέματα στις...

RPN.GR