spot_img
14.4 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Πρόστιμα σε 2,8 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων – rpn

 

 

 

Ως «ιστορική στιγμή για την χώρα μας» χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ την ηλεκτρονική διασταύρωση των κυκλοφορούντων οχημάτων. Ο Σύνδεσμος σε συνέχεια της ανάρτησης της δημόσιας διαβούλευσης του σχεδίου νόμου για την ηλεκτρονική διασταύρωση των κυκλοφορούντων οχημάτων συγχαίρει την ελληνική κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομίας και Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η ψηφιακή εξέλιξη με την ενοποίηση του μητρώου οχημάτων αποτελεί ιστορική στιγμή για την χώρα μας καθώς δύναται να θεραπεύσει παθογένειες 40 ετών για τα ανέλεγκτα από ΚΤΕΟ οχήματα, για τα ανασφάλιστα και για αυτά που δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας τους.».

Έως σήμερα το έργο της εποπτείας των οχημάτων είχε ανατεθεί εξ’ ολοκλήρου στα όργανα της Τροχαίας μέσω ελέγχων παρά την οδό. Πλέον ο έλεγχος θα πραγματοποιείται και κεντρικά – ψηφιακά και θα εντοπίζονται αυτόματα εξ’ αποστάσεως.
Θα ενημερώνονται σχετικά και εν συνεχεία, εφόσον δεν τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, θα τους επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές και οικονομικές κυρώσεις.

 

Αναφορικά με το ΚΤΕΟ, είναι γεγονός ότι περίπου 2.8 εκ. οχήματα δεν ελέγχονται συστηματικά στα ΚΤΕΟ τα τελευταία 17 έτη ενώ παράλληλα αντίστοιχα περίπου 6.5 εκ. οχήματα δεν διαθέτουν την απαραίτητη Κάρτα Ελέγχου καυσαερίων (ΚΕΚ).

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα στους ελληνικούς δρόμους, πρωτίστως για τους ίδιους τους οδηγούς, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει για την ασφαλή και μη ρυπογόνα κατάσταση κυκλοφορίας των οχημάτων τους.

Αυτή την εβδομάδα

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

RPN.GR