spot_img
13.1 C
Rafina
Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Σε εξέλιξη έκτακτη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον κοροναϊό(live)-Σε καραντίνα 9 εκατ. Κινέζοι, 17 νεκροί

 

 

 

Ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης η έκτακτη συνεδρίαση στη Γενεύη ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την εκτίμηση της κατάστασης του κοροναϊού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεδριάζει στη Γενεύη προκειμένου να εκτιμήσει την επικινδυνότητα εξάπλωσης του Κοροναϊού, ο οποίος ως αυτή την ώρα φέρεται να είναι υπεύθυνος για τον θάνατο 17 ανθρώπων στην πόλη Βουχάν της Κίνας, που θεωρείται και το επίκεντρο της επιδημίας.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Δρ. Τέντρος Αντχάνομ αναμένεται να δώσει κατευθυντήριες, μετά τη συνάντηση των ειδικών, αναφορικά με τον κοροναϊό και τα μέτρα που πρέπει να πάρει η παγκόσμια κοινότητα για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού.
Δηλώσεις του Αντχάνομ για τον Κοροναϊό

Από λεπτό σε λεπτό, το αμερικανικό δίκτυο CNBC αναμένεται να μεταδώσει σε ζωντανή σύνδεση τις δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ, αναφορικά με τον κοροναϊό.


Κλείνει τα δίκτυα συγκοινωνιών η Βουχάν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού
Η κινεζική πόλη Βουχάν, όπου ξεκίνησε το ξέσπασμα του κοροναϊού, κλείνει τα δίκτυα συγκοινωνιών της και συστήνει στους περίπου 9 εκατ. πολίτες της να μην φεύγουν από την πόλη, όπως μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ.

Τα δρομολόγια σε λεωφορεία, μετρό, φέριμποτ και στα δίκτυα επιβατικών μέσων μεγάλων αποστάσεων θα ανασταλούν από τις 10 το πρωί τοπική ώρα αύριο 23 Ιανουαρίου, ενώ οι σταθμοί του αεροδρομίου και των τρένων θα κλείσουν για τους εξερχόμενους επιβάτες, σημειώνει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να μην φύγουν από την πόλη, παρά μονάχα υπό ειδικές συνθήκες, προσθέτουν κρατικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το κυβερνητικό κλιμάκιο που ασχολείται με τον ιό.

Την ίδια ώρα, η Βρετανία συστήνει στους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια, παρά μόνο αν είναι απαραίτητο, στην πόλη Βουχάν της Κίνας, μετά το ξέσπασμα το νέου κοροναϊού στην πόλη, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Δεδομένων των τελευταίων ιατρικών πληροφοριών, μεταξύ αυτών πληροφοριών σχετικά με μετάδοση (του ιού) από άνθρωπο σε άνθρωπο και των συστάσεων των κινεζικών αρχών, συστήνουμε να πραγματοποιούνται μονάχα τα ταξίδια που είναι απαραίτητα στην Βουχάν» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι θάνατοι και τα κρούσματα του κοροναϊού στην Κίνα
Η επαρχία Χουμπέι έκανε λόγο το απόγευμα για 17 νεκρούς και 444 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού -ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πρωτεύουσά της Ουχάν- τα οποία καταμετρήθηκαν μέχρι τις 8 το βράδυ τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας).

Ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόλησης Ασθενειών της Κίνας, Γκάο Φου, τόνισε ότι είναι δύσκολος ο έλεγχος του κοροναϊού που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο εννέα ανθρώπων και εκατοντάδες κρούσματα σε αρκετές χώρες πυροδοτώντας παγκόσμια ανησυχία και αυτό γιατί προσαρμόζεται και μεταλλάσσεται.

«Ο ιός μεταλλάχθηκε βαθμιαία μία φορά όταν μεταδόθηκε από ζώα σε ανθρώπους και χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για μελέτη», τόνισε, προσθέτοντας ότι προς το παρόν τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι δεν δείχνουν να είναι ευάλωτοι στον κοροναϊό.

Μέτρα πρόληψης κατά του κοροναϊού στα αεροδρόμια της Ευρώπης
Την ίδια ώρα, μέτρα προστασίας από ενδεχόμενη εξάπλωση του κοροναϊού ανακοίνωσαν Βρετανία και Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αναπτύσσουν ιατρικές ομάδες προκειμένου να υποδεχθούν τις απευθείας πτήσεις από την Βουχάν, την πόλη στην κεντρική Κίνα όπου εμφανίστηκε ο νέος κοροναϊός, την ώρα που η Ιταλία θα ελέγχει τη θερμοκρασία των επιβατών. Ως το απόγευμα της Τετάρτης έχουν ανακοινωθεί 17 θάνατοι από τον κοροναϊό στην Κίνα.

Από την Πέμπτη, το ιταλικό υπουργείο Υγείας εγκαθιστά «έναν υγειονομικό χώρο όπου θα γίνεται έλεγχος της θερμοκρασίας μέσω ενός σκάνερ» με στόχο την πρόληψη από τον κοροναϊό στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης, το οποίο συνδέεται με την πόλη Βουχάν με τρεις απευθείας πτήσεις την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Αυτή την εβδομάδα

Παύλος Μπατάλης: Σχετικά με τις πτήσεις των αεροπλάνων πάνω από την Ραφήνα και τις γειτονικές πόλεις

O Παύλος Μπατάλης και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ραφήνας Πικερμίου...

Eξαφανίστηκε ο Χρυσοβαλάντης Στεργιανός, 33 ετών – rpn

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗ ΣΤΕΡΓΙΑΝΟΥ, 33 ΕΤΩΝ Στις 30/11/2025, πρωινές ώρες,...

Ραφήνα: Συναυλία Θέμη Μαυρογορδάτου στο Ωδείο Μακτζώρτζ – rpn

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΕΜΗ ΜΑΥΡΟΓΟΡΔΑΤΟΥ  Ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Ραφήνας παρουσιάζει το Σάββατο 13...

Vape On – Ηλεκτρονικό Τσιγάρο, Ραφήνα: Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό!

Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό! Το κρύο μπήκε για...

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας από το Κιότο της Ιαπωνίας στο Χονγκ Κονγκ – rpn

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΤΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ...

ΝΕΑ

Eξαφανίστηκε ο Χρυσοβαλάντης Στεργιανός, 33 ετών – rpn

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗ ΣΤΕΡΓΙΑΝΟΥ, 33 ΕΤΩΝ Στις 30/11/2025, πρωινές ώρες,...

Ραφήνα: Συναυλία Θέμη Μαυρογορδάτου στο Ωδείο Μακτζώρτζ – rpn

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΕΜΗ ΜΑΥΡΟΓΟΡΔΑΤΟΥ  Ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Ραφήνας παρουσιάζει το Σάββατο 13...

Vape On – Ηλεκτρονικό Τσιγάρο, Ραφήνα: Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό!

Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό! Το κρύο μπήκε για...

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας από το Κιότο της Ιαπωνίας στο Χονγκ Κονγκ – rpn

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΤΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ...

Πάνω από 1.000 κεραυνοί σε μία ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας (video) – rpn

Η Αττική βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με...

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

RPN.GR