spot_img
11.9 C
Rafina
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Σοκ: «5χρονα έσπασαν τα δόντια 4χρονου και το σχολείο έλεγε ότι σκόνταψε» – rpn

 

 

 

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” μίλησε την Τρίτη ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της οικογένειας του 4χρονου που δέχθηκε επίθεση από δύο πεντάχρονους, οι οποίοι τον χτύπησαν τόσο που του έσπασαν τα δόντια και του προκάλεσαν κάταγμα στην γνάθο.

Αναφερόμενος στο περιστατικό είπε ότι «είναι ένα από τα πιο άσχημα περιστατικά που έχω χειριστεί, κυρίως σε ότι αφορά τις συνθήκες και τους εμπλεκόμενους. Μιλάμε για παιδί με ειδικές ανάγκες, που έχει παράλληλη στήριξη και πρέπει το άτομο αυτό να το συνοδεύει ακόμη και στο διάλειμμα. Δεν ξέρω που ήταν. Το παιδί έπεσε θύμα βίας την ώρα του διαλείμματος».

Όπως κατήγγειλε η οικογένεια του και ο δικηγόρος της, «το σχολείο όχι μόνο δεν προστάτευσε ως όφειλε το παιδί, αλλά προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό. Πήρε τηλέφωνο τους γονείς και είπε ότι έτρεξε λίγο αίμα από το στόμα του παιδιού και πήγαν και είδαν το παιδί χωρίς δόντια».

Όπως συμπλήρωσε «σκεφθείτε πόση σημασία έχει για τον ψυχισμό αυτού του παιδιού με ειδικές ανάγκες, ότι θα μείνει έτσι για 2-3 χρόνια, μέχρι να βγουν τα επόμενα δοντάκια του και μέχρι τότε δεν θα μπορεί να φάει».

«Σκόνταψε και έπεσε, είπε το σχολείο, ενώ το παιδί υπέστη κάταγμα στην γνάθο, δεν είναι καθόλου εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο. Δέχθηκε επίθεση με άγρια χτυπήματα από τα παιδιά. Δεν έχει σημασία αν τα 5χρονα κάνουν κάποια πολεμική τέχνη, δεν το επιβεβαιώνω αυτό. Πρέπει ως κοινωνία να δούμε που χωλαίνουμε», είπε ο δικηγόρος.

Ο συνήγορος της οικογένειας του 4χρονου τόνισε ότι από την ημέρα του περιστατικού, «το παιδί όχι μόνο δεν θέλει να πάει σχολείο, δεν θέλει να βγει έξω από το σπίτι, δεν θέλει να πάει ούτε στις κούνιες. Η μητέρα του, που είναι εκπαιδευτικός, προσπαθεί να βγάλει αυτό το παιδί με ειδικές ανάγκες πάλι στην κοινωνία».

Αυτή την εβδομάδα

Μεθυσμένος οδήγησε ο Διαμαντής Καραναστάσης – πρόστιμο 350€ και αφαίρεση διπλώματος για έναν μήνα – rpn

H Τροχαία Αθηνών σταμάτησε τον πρώην βουλευτή Διαμαντή Καραναστάση...

Γκάλοπ αντιδημάρχων στον Δήμο Ραφήνας–Πικερμίου: Αποτύπωση λειτουργίας και προσδοκιών

Μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα POLIS των αναλυτικών αποτελεσμάτων...

Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες – Οι αγρότες στους δρόμους – Επεισόδια, φωτιές και δακρυγόνα

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα έξω από το Ευρωκοινοβούλιο στις...

Υψώθηκε η ελληνική σημαία στη φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» – Ξεκινά μία νέα εποχή ισχύος για το Πολεμικό Ναυτικό

Σε πανηγυρικό κλίμα παραδόθηκε την Πέμπτη στο Πολεμικό Ναυτικό...

ΝΕΑ

Γκάλοπ αντιδημάρχων στον Δήμο Ραφήνας–Πικερμίου: Αποτύπωση λειτουργίας και προσδοκιών

Μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα POLIS των αναλυτικών αποτελεσμάτων...

Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες – Οι αγρότες στους δρόμους – Επεισόδια, φωτιές και δακρυγόνα

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα έξω από το Ευρωκοινοβούλιο στις...

Παρακολουθήστε ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου από το RPN.GR

Παρακολουθήστε την διά ζώσης δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Μάτι Ραφήνα: Aπαλλαγή του ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα πυρόπληκτων – rpn

Παρεμβάσεις στο θέμα της πληρωμής ενοικίων και της καταβολής...

RPN.GR