spot_img
14.5 C
Rafina
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Σπύρος Κάρλος: Θετικό το πρόσημο της Διοίκησης Μπουρνού

 

 

 

Επαγγελματίας Αυτοκινητιστής -εργαζόμενος σκληρά, χωρίς ωράριο- παρά ταύτα, ενεργός στα κοινά για είκοσι χρόνια περίπου, αρχικά στην πρώην Κοινότητα Πικερμίου και στη συνέχεια έως και σήμερα, στον ενιαίο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, ο Σπύρος Κάρλος είναι από εκείνους τους αυτοδιοικητικούς, που… δύσκολα αναπνέουν μακριά από την εν λόγω ενασχόληση.

Στη δημαρχιακή θητεία του Γιώργου Χριστόπουλου 2010-2013 διετέλεσε Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες: την Ύδρευση, την Καθαριότητα, τον Ηλεκτροφωτισμό και το Πράσινο, υπεύθυνος κυρίως, για το Πικέρμι. Τελευταία, συνεργάζεται με τη Διοίκηση του Δήμου ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του Δήμαρχου Ευάγγελου Μπουρνούς, ν’ αναλάβει -ως εντεταλμένος- τον Τομέα Πρασίνου.

 

-Ποια η σημερινή σχέση σας με τον πρώην Δήμαρχο κ. Γιώργο Χριστόπουλο;

Η αλήθεια είναι ότι ο π. Δήμαρχος και για πολλά χρόνια φίλος μου, με είχε τιμήσει, αναθέτοντας μου καθήκοντα Αντιδημάρχου, σε μια πολύ δύσκολη, μεταβατική και «κουτσουρεμένη» θητεία. Όταν αναλάβαμε, άρχισε να εφαρμόζεται το Καλλικρατικό σχέδιο συνένωσης των Δήμων. Θέλω να πιστεύω πως παρά τις δυσκολίες του νέου εγχειρήματος, ανταποκριθήκαμε στην εμπιστοσύνη των πολιτών κι εγώ από τη μεριά μου, έκανα ό,τι μπορούσα να δικαιώσω την επιλογή του κ. Χριστόπουλου στο πρόσωπό μου.

Από την άλλη, οι επιλογές ενός εκάστου, στη σκακιέρα της Πολιτικής, είναι δυνατόν να διαφέρουν, η διαχρονική όμως, προσωπική φιλία δεν επηρεάζεται ή τουλάχιστον, έτσι θέλω να πιστεύω, κρίνοντας από τις δικές μου αρχές και αξίες.

-Όμως στις εκλογές του 2013, η Παράταξή σας ήρθε Τρίτη (3η). Αυτό σημαίνει ότι δεν κερδίσατε την εμπιστοσύνη των δημοτών.

Αν έχετε παρατηρήσει, σχεδόν όλοι οι Δήμαρχοι που κλήθηκαν τότε, να εφαρμόσουν το σχέδιο «Καλλικράτης» δεν επανεκλέχτηκαν, εξαιτίας των πρωτόγνωρων συνθηκών και των δυσκολιών που είχαν ν’ αντιμετωπίσουν. Δεν υπήρχε χρόνος να επικοινωνήσουμε, να προβάλλουμε αν θέλετε, το έργο μας.

-Θητεία νυν δημάρχου κ. Μπουρνούς;

Στην αρχή θεωρούσα ότι είχε Fifty-Fifty πιθανότητες επιτυχίας. Χαρακτηριστικά, έλεγα ότι με άριστα το είκοσι θα τον βαθμολογούσα με τη βάση. Βλέποντας όμως, ότι προγραμματισμένα έργα βαίνουν προς ολοκλήρωση, κάποια άλλα δρομολογούνται και γενικώς, το «τρέξιμο» να το πω έτσι απλά, του Δήμαρχου, προκειμένου να βελτιώσει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, θεωρώ πλέον ότι το πρόσημο είναι μάλλον θετικό.

 

-Την αποχώρηση από το σχήμα του κ. Ανδρέα Βασιλόπουλου πως τη κρίνετε;

Ήταν αναμενόμενη. Όπως προεκλογικά αναμενόταν η συνεργασία τους, έτσι αναμενόταν και η διάσπασή τους.

-Ο Δαμιανός Φαφούτης, διάδοχος της Παράταξής του, ως ανιψιός του πρώην Δημάρχου Ραφήνας Ανδρέα Κεχαγιόγλου, συνεχίζει να είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος;

Σε συνέντευξή του σε τοπικό ΜΜΕ (Rafina Pikermi News) ο κ. Φαφούτης είχε δηλώσει πως, για να είναι υποψήφιος Δήμαρχος θα πρέπει να έχει τη στήριξη των πρώην Δημάρχων κ. κ. Χριστόπουλου και Πιστικίδη. Μέχρις στιγμής δεν γνωρίζω να έχει υπάρξει κάποια δημόσια αντίδραση, κάποια δημόσια δέσμευση επ’ αυτού.

-Πως προέκυψε η συνεργασία σας με τον νυν δήμαρχο;

Όταν έγινε η ως άνω, πρόσκληση στήριξης του κ. Φαφούτη, δήλωσα αμέσως, ότι δεν με βρίσκει σύμφωνο μία τέτοια ενδεχόμενη συνεργασία και προκειμένου να μη σταθώ εμπόδιο, αποφάσισα ν’ ανεξαρτητοποιηθώ. Στη συνέχεια, μου έγινε πρόταση από τον Δήμαρχο, την οποία και αποδέχτηκα.

-Σκοπεύεις να ενταχθείς και να είσαι υποψήφιος με την Παράταξή του;

Οι εκλογές είναι σε δύο (2) χρόνια και όπως καλά γνωρίζετε, στην Πολιτική όλα είναι ρευστά. Αυτή τη στιγμή είμαι ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και συνεργάζομαι με τη Διοίκηση του Δήμου.

Δεν έχω κανένα λόγο -εφόσον η συνεργασία αυτή συνεχιστεί χωρίς προβλήματα- να μην είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Συνδυασμό του κ. Μπουρνού.

-Υπάρχει περίπτωση να συμπλεύσουν και τα υπόλοιπα τρία μέλη της «Δημοτικής Αλλαγής»;

Θα πρέπει να τους ρωτήσετε! Ο καθένας όπως είπαμε, πορεύεται με τις επιλογές του. Σε κάθε περίπτωση, παραμένουμε φίλοι και συνεργάτες, με διάθεση προσφοράς στους συμπολίτες μας.

-Τι καθήκοντα έχετε αναλάβει;

Όπως προανέφερα, είμαι εντεταλμένος Σύμβουλος για το Πράσινο. Η δεντροφύτευση και η διατήρηση του πρασίνου, είναι πάντοτε στόχος και στοίχημα για τους διοικούντες, πόσο μάλλον για την πυρόπληκτη περιοχή μας! Είμαστε τυχεροί που έχουμε αξιόλογους υπαλλήλους στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου και από κοινού εργαζόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση.

-Την καλοκαιρινή περίοδο συνεχίζονται τα κυκλοφοριακά προβλήματα στη Ραφήνα…

Αυτό συμβαίνει διότι τα πλοία αναχωρούν κι επιστρέφουν σχεδόν τις ίδιες ώρες. 7-8 το πρωί και 6-8 το απόγευμα. Μια πρακτική λύση -τουλάχιστον έως ότου ολοκληρωθούν τα έργα της Αττικής Οδού και του Προαστιακού- θα ήταν, τις ώρες αυτές να μονοδρομείται η λεωφόρος Φλέμινγκ.

-Ποιο άλλο έργο βλέπετε σημαντικό και πρέπει κατά την άποψή σας να ολοκληρωθεί σύντομα;

Μα φυσικά η αποχέτευση. Όπως παρακολουθείτε από τις εξελίξεις, μετά από τις υπογραφές για την κατασκευή του ΚΕΛ στη Ραφήνα, πρόσφατα έπεσαν ανάλογες υπογραφές και για το Πικέρμι. Σας θυμίζω ότι από την τετραετία 2000 -2006 με Πρόεδρο τότε της Κοινότητας τον κ. Ξηντάρα, είχε ξεκινήσει η συζήτηση – δρομολόγηση του έργου αυτού, το οποίο ωρίμασε σήμερα και είμαστε έτοιμοι να το εφαρμόσουμε.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Λευκή Νύχτα Ραφήνας: όταν η πόλη έγινε γιορτή – φωτογραφίες – πολλά βίντεο RPN

Η Ραφήνα έζησε το βράδυ της Παρασκευής μια από...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Το παραμύθι του Μπουμπουνόβι και των χωριών με αυτιά

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια γωνιά του...

ΝΕΑ

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Μάτι: Μουσικό ρεβεγιόν στο Άρτιον την Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων

Τήν Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων ένα μουσικό ρεβεγιόν στο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 20/12 – rpn

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

Πρόσκληση και Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Βασίλη Οικονόμου – rpn

Ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής και π.Υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου...

RPN.GR