Μία 39χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη ύστερα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (3 Μαΐου), έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Πλάτωνος, στο κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη έλαβε χώρα περίπου στις 06:00 το πρωί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά η διερχόμενη γυναίκα. Η 39χρονη, η οποία ήταν Ελληνίδα υπήκοος, μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της. Νωρίτερα, της είχε παρασχεθεί επί τόπου ΚΑΡΠΑ από διασώστες του ΕΚΑΒ.
Αξίζει να σημειωθεί πως η άτυχη γυναίκα ήταν γνωστή στις Αρχές, αν και προς το παρόν δεν έχουν δοθεί περαιτέρω πληροφορίες για τη φύση της σχέσης της με αυτές. Πηγές αναφέρουν ότι υπέστη ακρωτηριασμό στο ένα της χέρι, γεγονός που καταδεικνύει την ένταση της έκρηξης.
Οι Αρχές δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει την ακριβή αιτία της έκρηξης. Ωστόσο, οι πρώτες ενδείξεις απομακρύνουν το ενδεχόμενο διαρροής αερίου ή έκρηξης οικιακής συσκευής. Οι έρευνες παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη με τη συμμετοχή της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και ειδικών πυροτεχνουργών, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας.
Η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές σε γειτονικά καταστήματα και οχήματα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο σημείο. Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός, ενώ αρκετοί πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους.
Οι Αρχές ερευνούν όλα τα πιθανά σενάρια, μη αποκλείοντας καμία εκδοχή – ούτε αυτή της εγκληματικής ενέργειας. Αναμένονται τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών ερευνών για να ρίξουν φως στην υπόθεση, η οποία έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία.



































