spot_img
11 C
Rafina
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Την Πέμπτη η κηδεία του Κώστα Σημίτη -Τετραήμερο εθνικό πένθος – Τι σημαίνει για σχολεία και Δημόσιο – rpn

 

 

 

Ο Κώστας Σημίτης πέθανε αιφνιδίως τα ξημερώματα της Κυριακής στο εξοχικό του στους Αγίους Θεοδώρους. Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο Κορίνθου στις 7:32 και λίγη ώρα αργότερα -μετά και τις προσπάθειες ανάνηψης- οι γιατροί επιβεβαίωσαν το θάνατό του. Η είδηση του θανάτου του Κώστα Σημίτη σκόρπισε τη θλίψη στον πολιτικό κόσμο ευρύτερα και το ΠΑΣΟΚ ειδικότερα.

Οπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, με απόφαση της κυβέρνησης η κηδεία του Κώστα Σημίτη θα γίνει δημόσια δαπάνη, θα αποδοθούν τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού και θα κηρυχθεί τετραήμερο εθνικό πένθος.

Το “εθνικό πένθος” είναι ένας τρόπος απόδοσης μεταθανάτιων τιμών σε διακεκριμένους πολίτες, τέως αρχηγούς κράτους ή πρωθυπουργούς, καθώς και θύματα φυσικών καταστροφών ή πολύνεκρων δυστυχημάτων.

Συνήθως συνοδεύεται και από κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών και σχολείων, την ανάρτηση των σημαιών μεσίστια ή την αναβολή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, αλλά και την τήρηση ενός λεπτού σιγής σε διάφορες συναθροίσεις και εκδηλώσεις.

Εν προκειμένω, σε ότι αφορά το τετραήμερο πένθος για τον Κώστα Σημίτη, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την τροποποίηση του υπάρχοντος χρονοδιαγράμματος σχολικής λειτουργίας, η επανέναρξη των μαθημάτων, ύστερα από τις διακοπές των Χριστουγέννων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί, όπως είναι προγραμματισμένο, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.

Οσον αφορά στις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση περί του αντιθέτου, θα λειτουργήσουν κανονικά, με εξαίρεση τη σημερινή αργία των Θεοφανίων.

Αυτή την εβδομάδα

Μεθυσμένος οδήγησε ο Διαμαντής Καραναστάσης – πρόστιμο 350€ και αφαίρεση διπλώματος για έναν μήνα – rpn

H Τροχαία Αθηνών σταμάτησε τον πρώην βουλευτή Διαμαντή Καραναστάση...

Γκάλοπ αντιδημάρχων στον Δήμο Ραφήνας–Πικερμίου: Αποτύπωση λειτουργίας και προσδοκιών

Μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα POLIS των αναλυτικών αποτελεσμάτων...

Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες – Οι αγρότες στους δρόμους – Επεισόδια, φωτιές και δακρυγόνα

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα έξω από το Ευρωκοινοβούλιο στις...

Υψώθηκε η ελληνική σημαία στη φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» – Ξεκινά μία νέα εποχή ισχύος για το Πολεμικό Ναυτικό

Σε πανηγυρικό κλίμα παραδόθηκε την Πέμπτη στο Πολεμικό Ναυτικό...

ΝΕΑ

Γκάλοπ αντιδημάρχων στον Δήμο Ραφήνας–Πικερμίου: Αποτύπωση λειτουργίας και προσδοκιών

Μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα POLIS των αναλυτικών αποτελεσμάτων...

Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες – Οι αγρότες στους δρόμους – Επεισόδια, φωτιές και δακρυγόνα

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα έξω από το Ευρωκοινοβούλιο στις...

Παρακολουθήστε ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου από το RPN.GR

Παρακολουθήστε την διά ζώσης δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Μάτι Ραφήνα: Aπαλλαγή του ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα πυρόπληκτων – rpn

Παρεμβάσεις στο θέμα της πληρωμής ενοικίων και της καταβολής...

RPN.GR