spot_img
15.2 C
Rafina
Παρασκευή, 3 Απριλίου, 2026
spot_img

Tο νέο Μετάλλιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου

 

 

 

Το νέο μετάλλιο είναι το πρώτο μιας σειράς που ξεκινά φέτος και θα ολοκληρωθεί το 2026, στην επέτειο των 130 χρόνων του Μαραθωνίου.

Στη μία όψη του νέου μεταλλίου του Μαραθωνίου της Αθήνας απεικονίζεται σταθερά το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και αναγράφεται ο αγώνας στον οποίο συμμετέχει ο κάθε δρομέας.

Στην άλλη όψη του, θα φιλοξενηθούν γεγονότα-ορόσημα της γέννησης και εξέλιξης του Μαραθωνίου. Η απόδοση των θεμάτων θα φέρει την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων εικαστικών, οι οποίοι και θα προσφέρουν το έργο τους αφιλοκερδώς για να στηρίξουν την προβολή της πολύτιμης κληρονομιάς του Μαραθωνίου και τον τεράστιο κοινωνικό του ρόλο παγκοσμίως.

Το νήμα της νέας πρωτοβουλίας του ΣΕΓΑΣ που έχει σκοπό να αναδείξει τις ελληνικές ρίζες του Μαραθωνίου, αλλά και τον πολυδιάστατο και διεθνή χαρακτήρα που έχει αποκτήσει, κόβει πρώτος ο Αλέκος Φασιανός. Ο αναγνωρισμένος εικαστικός, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, δημιούργησε ειδικά για το μετάλλιο του 2019 ένα έργο με θέμα τη Μάχη του Μαραθώνα, το οποίο κοσμεί ήδη το πρώτο μετάλλιο της σειράς.

Κάθε χρόνο, θα χαράσσεται πάνω στο μετάλλιο κι ένα διαφορετικό από τα οκτώ γράμματα της λέξης «MARATHON» ώστε το 2026, στην επέτειο των 130 χρόνων του Μαραθωνίου, να έχει δημιουργηθεί ολόκληρη η λέξη και ταυτόχρονα μία μοναδική συλλογή για τους δρομείς και τους συλλέκτες, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Αυτή την εβδομάδα

Διεθνή έκκληση/προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Η Κλιματική Κρίση στοιχίζει 10εκ. ζωές ετησίως

Διεθνή έκκληση απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για...

Μυτιλήνη: Στα 20 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού

Τα 20 φτάνουν πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού...

Ανασχηματισμός με φόντο κρίση και πίεση: Νέα πρόσωπα, παλιά ερωτήματα

Σε μια συγκυρία που θυμίζει περισσότερο «damage control» παρά...

Μεγάλη Τρίτη – οι 11 Βουλευτές της Δικογραφίας του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Επισπεύδεται η διαδικασία για την άρση ασυλίας των 11...

ΝΕΑ

Μυτιλήνη: Στα 20 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού

Τα 20 φτάνουν πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού...

Ανασχηματισμός με φόντο κρίση και πίεση: Νέα πρόσωπα, παλιά ερωτήματα

Σε μια συγκυρία που θυμίζει περισσότερο «damage control» παρά...

Παραιτήθηκαν Κεφαλογιάννης, Τσιάρας και Βαρτζόπουλος μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ Σε...

ΘΑΛΠΟΣ – ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Νέα Μάκρη: Αναβολή δράσης

Η προγραμματισμένη διαγενεακή δράση δημιουργίας αναβάλλεται, καθώς τα ΚΔΑΠ...

Εφηβεία είναι… να καίγεσαι και να ψάχνεσαι ταυτόχρονα!

Η εφηβεία δεν εξηγείται εύκολα. Μάλλον βιώνεται. Και όταν...

RPN.GR