spot_img
14.6 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Το Πικέρμι τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Χριστόφορο – Εορταστικές εκδηλώσεις με την παρουσία του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. κ. Νικολάου – rpn

 

 

 

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμά σήμερα και αύριο, Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9 Μαΐου, το Πικέρμι τον Πολιούχο του, Άγιο Χριστόφορο. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα το απόγευμα, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου.

Στις 19:00 θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος. Πλήθος πιστών αναμένεται να παραβρεθεί για να τιμήσει τη μνήμη του Αγίου, προσδοκώντας ευλογία και πνευματική ενίσχυση.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μετά τον Εσπερινό θα ακολουθήσει η καθιερωμένη αρτοκλασία και η περιφορά της εικόνας του Αγίου στους δρόμους του Πικερμίου, συνοδεία πιστών και της φιλαρμονικής του δήμου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και την Παρασκευή 9 Μαΐου. Το πρωί, στις 07:30, θα τελεστούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός, ολοκληρώνοντας το διήμερο λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Χριστοφόρου.

Αυτή την εβδομάδα

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό

Η γενιά που μεγάλωσε με το smartphone στο χέρι...

RPN.GR