spot_img
8.2 C
Rafina
Κυριακή, 18 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση για την Ενεργειακή Αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων στην Κοινότητα Βαρνάβα

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, συνολικού προϋπολογισμού 345.000 ευρώ, για εργασίες Ενεργειακής Αναβάθμισης στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου, του Νηπιαγωγείου και του Κοινοτικού Καταστήματος στην Κοινότητα Βαρνάβα.

Η έγκριση της χρηματοδότησης του έργου, το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», αφορά σε εξωτερικές και εσωτερικές θερμομονώσεις τοιχοποιίας και οροφής, αντικαταστάσεις λεβήτων, αναβάθμιση λεβητοστασίων, αντικατάσταση κλιματιστικών συσκευών, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων, αντικατάσταση κουφωμάτων, εγκατάσταση Φ/Β Συστήματος (Net Metering), κατασκευή ξύλινης στέγης κ.α. στα παραπάνω κτίρια, εργασίες απαραίτητες που αποσκοπούν στην εξοικονόμηση της κατανάλωσης ενέργειας και στην παράλληλη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης.

Με τις παραπάνω επεμβάσεις θα συμβάλλουμε στην αποδοτικότερη λειτουργία των κτιριακών μας εγκαταστάσεων και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής με σεβασμό και προς το περιβάλλον.

Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη για τη στήριξή του στην αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου μας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Το “Σπίτι του Ηθοποιού” στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης – rpn

Δύο Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μαραθώνος, η Μαρία Σπανού και...

Η Περιφέρεια Αττικής δημιουργεί κινητές μονάδες για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων – rpn

Στη δημιουργία δύο Κινητών Μονάδων Μεθαδόνης, τριών Κινητών Χώρων...

Προκήρυξη 2ου αγώνα δρόμου ΜΑΡΑΘΩΝ – Τρέχω στον Μαραθώνα – rpn

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Ν. Μάκρης - Μαραθώνος με...

Άγρια δολοφονία στο Αγρίνιο: Πυροβόλησαν με καραμπίνα 50χρονο πρόεδρο κοινότητας – rpn

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Αγρίνιο η...

ΝΕΑ

Προκήρυξη 2ου αγώνα δρόμου ΜΑΡΑΘΩΝ – Τρέχω στον Μαραθώνα – rpn

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Ν. Μάκρης - Μαραθώνος με...

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας και Θαυματουργός – rpn

Ο Aγιος Αντώνιος που εορτάζουμε σήμερα, γεννήθηκε στο Κομά,...

Eορταστική βραδιά βραβεύσεων από τον Τελμησσό Μαραθώνος – rpn

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΑΠΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026 Με ιδιαίτερη χαρά...

RPN.GR