spot_img
22.3 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

”Μεγάλο ρέμα Ραφήνας: Ένα πολύτιμο οικοσύστημα υπό εξαφάνιση” – Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας – rpn

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2025, η Κίνηση για την Προστασία και την Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας διοργανώνει υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΜΑ ΡΑΦΗΝΑΣ: ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ» την Κυριακή, 8 Ιουνίου 2025, ώρες 18:00-21:00 στο Πάρκο Καραμανλή στη Ραφήνα.
Συμμετέχουν με φωτογραφίες τους οι: ΕΦΗ ΒΡΟΝΤΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΖΑΡΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΠΛΗΖΙΩΤΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΕΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΘΙΑΣ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ.
Το πολύτιμο οικοσύστημα του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, οι προστατευόμενοι υγρότοποί του και τα πλημμυρικά του πεδία κινδυνεύουν από το έργο διευθέτησης-οριοθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας με φορέα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Αν και χρηματοδοτείται από χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων (ΕΣΠΑ 2021-2027), το έργο αντιβαίνει στα θεμελιώδη δικαιώματα, που επιτάσσουν η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή (και η αντιπλημμυρική προστασία) να γίνονται με βάση τα καλύτερα και πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα (λύσεις βασισμένες στη φύση, προσεγγίσεις με βάση τα οικοσυστήματα) και στο ενωσιακό νομοθετικό πλαίσιο για την Αποκατάσταση της Φύσης, το Κλίμα, τη Βιοποικιλότητα, τα Νερά, τις Πλημμύρες, τους Οικοτόπους και τα Πουλιά.
Ειδικοί επιστήμονες (Ηλίας Ταρναράς) και φορείς (ΕΛΚΕΘΕ, ΕΜΔΥΔΑΣ-ΑΤΤΙΚΗΣ) έχουν προειδοποιήσει ότι στην πραγματικότητα το έργο θα αυξήσει τον κίνδυνο πλημμύρας στην εκβολή.
Μαζί με τη φύση θυσιάζεται και η πολιτιστική κληρονομιά (οι πρώτες προϊστορικές αρχαιότητες καταχώθηκαν στη Χ.Θ 804 ενώ θα καταστραφούν και όσες βρίσκονται πάνω στη γραμμή του έργου) και το τοπίο.
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!
Περισσότερες πληροφορίες: https://fb.me/e/4X6LutfZW

 

 

 

Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας

Αυτή την εβδομάδα

Τροχαίο με παράσυρση 3χρονου παιδιού στο Μενίδι, σοβαρή η κατάστασή του

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με θύμα ένα 3χρονο κορίτσι σημειώθηκε...

Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου: Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό

Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το...

Το Λιμενικό Ραφήνας συνέδραμε σε ακυβέρνητο ταχύπλοο στη Νέα Μάκρη με 7 επιβαίνοντες

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Λιμάνι Ραφήνας – Ψαροταβέρνα Γιώργος: Εκεί όπου η απλότητα συναντά την ποιότητα!

Υπάρχουν εστιατόρια που σε εντυπωσιάζουν με τη χλιδή τους...

ΝΕΑ

Τροχαίο με παράσυρση 3χρονου παιδιού στο Μενίδι, σοβαρή η κατάστασή του

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με θύμα ένα 3χρονο κορίτσι σημειώθηκε...

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Καθημερινά γεύσεις που θυμίζουν σπιτικό τραπέζι (μενού εβδομάδος)

Για όσους αναζητούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και μαγειρευτά φαγητά...

RPN.GR