spot_img
22.3 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

«100 Χρόνια Ελληνική Δισκογραφία» με την Χάρις Αλεξίου – RPN

 

 

 

Η σειρά ντοκιμαντέρ «100 Χρόνια Ελληνική Δισκογραφία» έκανε πρεμιέρα χθές βράδυ, 9 Μαρτίου 2025, στις 21:00 στην ΕΡΤ1, με την Χάρις Αλεξίου να αναλαμβάνει τον ρόλο της αφηγήτριας. Αυτή η σειρά αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, καλύπτοντας πάνω από έναν αιώνα μουσικής δημιουργίας και εξέλιξης.

Η σειρά θα εξερευνήσει την πορεία της ελληνικής δισκογραφίας, από την εποχή του φωνόγραφου και των πρώτων ηχογραφήσεων μέχρι τη σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Μέσω 12 επεισοδίων, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις σημαντικές στιγμές και τους πρωταγωνιστές που διαμόρφωσαν το μουσικό τοπίο της χώρας. Η Χάρις Αλεξίου, ως κορυφαία εκπρόσωπος της ελληνικής μουσικής, θα μας καθοδηγήσει σε αυτή τη διαδρομή, χρησιμοποιώντας το πολύτιμο αρχείο της ΕΡΤ και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα χρυσά χρόνια της δισκογραφίας.

Η σειρά δεν είναι απλώς ένα ντοκιμαντέρ, αλλά μια αναδρομή που συνδυάζει την ιστορία με τις προσωπικές αφηγήσεις καλλιτεχνών και παραγωγών. Στόχος είναι να αναδειχθεί η σημασία της μουσικής στην ελληνική κουλτούρα και η επίδρασή της στη ζωή των ανθρώπων. Η πρεμιέρα υπόσχεται να είναι μια μοναδική εμπειρία για όλους τους λάτρεις της μουσικής και της ελληνικής παράδοσης.

Αυτή την εβδομάδα

Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου: Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό

Μια προσφορά με ιδιαίτερη αξία και βαθύ συμβολισμό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το...

Το Λιμενικό Ραφήνας συνέδραμε σε ακυβέρνητο ταχύπλοο στη Νέα Μάκρη με 7 επιβαίνοντες

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Λιμάνι Ραφήνας – Ψαροταβέρνα Γιώργος: Εκεί όπου η απλότητα συναντά την ποιότητα!

Υπάρχουν εστιατόρια που σε εντυπωσιάζουν με τη χλιδή τους...

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη από τη Ραφήνα και φιλοξενεί την 5η Πορεία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ»

Ο Δήμος Παιανίας παίρνει τη σκυτάλη και φιλοξενεί την...

ΝΕΑ

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Καθημερινά γεύσεις που θυμίζουν σπιτικό τραπέζι (μενού εβδομάδος)

Για όσους αναζητούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και μαγειρευτά φαγητά...

Αντιδήμαρχος τράκαρε με αρκούδα στην Εγνατία Οδό

Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή αρκούδας σημειώθηκε στην...

RPN.GR