104 “αστεράκια” του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας, έλαμψαν στα “Έθιμα παιχνιδίσματα στου χρόνου τα γυρίσματα”

1525

Κάθε παρουσία των τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας, είναι καλύτερη απο τη προηγούμενη.

Στην αποψινή όμως παράσταση των Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας, εκτός απο τη συγκίνηση που ένιωσαν οι γονείς και οι συγγενείς των μικρών παιδιών που χόρεψαν, όλοι μας νοιώσαμε υπερήφανοι για τον πολιτισμό μας , τα ήθη και τα έθιμά μας, τους χορούς και τα τραγούδια μας, που παρουσιάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο απο τα παιδιά του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας.

“Έθιμα παιχνιδίσματα στου χρόνου τα γυρίσματα”

Ξεκινώντας απο τα μικρά παιδιά της προσχολικής ηλικίας και φθάνοντας στα μεγαλύτερα παιδιά των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου, στην αποψινή παράσταση με τραγούδια και χορούς, ταξιδέψαμε στο κύκλο του χρόνου. Στις τέσσερις εποχές που για τη κάθε μια υπάρχουν οι ξεχωριστές γιορτές , αλλά και τα έθιμα που πάντοτε έχουν το δικό τους τραγούδι και χορό.

Το φθινόπωρο με τον τρύγο και το μούστο που πάντα έχει τα “παιχνιδο-τράγουδα του!

Το Χειμώνα με τη γέννηση του Θεανθρώπου, αλλά και κάποιες φορές τις Απόκριες που έχουν γέλια και χαρές.

Την Άνοιξη με την Ανάσταση του Κυρίου που φέρνει την ελπίδα αλλά και την αναγέννηση της φύσης που μας γεμίζει μοσχοβολιές απο τα άνθη που ξεπροβάλλουν.

Το καλοκαίρι, με τον ζεστό ήλιο, τη θάλασσα και το Πάσχα του καλοκαιριού, τον Δεκαπενταύγουστο με πολλά πανηγύρια και παραδοσιακά γλέντια.

Ήταν μια παράσταση που εμπεριείχε ιστορικές μνήμες, συνάμα όμως μας γέμισε με αισθήματα χαράς , αισιοδοξίας, βλέποντας το κέφι, τη ζωντάνια, τα χαμόγελα , τα πλατιά χαμόγελα στα όμορφα πρόσωπα των παιδιών. Μας γέμισε με χρώματα και με αρώματα απ’ όλη την Ελλάδα και τον μακρινό και πολύπαθο Πόντο.

Πολλοί ήταν οι συντελεστές της αποψινής επιτυχημένης παράστασης “Έθιμα παιχνιδίσματα στου χρόνου τα γυρίσματα” που παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Βουτζά.

Η πρόεδρος τους Λυκείου των Ελληνίδων Εύη Γκατσοπούλου , συνεχάρη και ευχαρίστησε:

  • την Ανθία Χρόνη , δασκάλα χορού που είχε και την επιμέλεια της παράστασης
  • την Γεωργία Κρασοπούλου, έφορο χορών
  • τα μέλη του Δ.Σ του παρ. του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας
  • την Θεοδώρα Κοντογεώργη , υποδιευθύντρια του Γυμνασίου του Νέου Βουτζά
  • τον Θανάση Μαρτίνο, μεγάλο χορηγό του παρ. του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας.
  • τα 104 παιδιά που χόρεψαν και καταχειροκροτήθηκαν.

Η Μαρία Παπαμάρκου, αντιπρόεδρος και έφορος παραρτημάτων του Κεντρικού Λυκείου των Ελληνίδων που παρακολούθησε την αποψινή παράσταση, συνεχάρη, τα παιδιά, την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του παρ. του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας , όπως επίσης συγχαρητήρια έδωσε σε όλους και η Υποδιευθύντρια του Γυμνασίου του Βουτζά Θεοδώρα Κοντογεώργη.