37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος 2019 στην Αθήνα – Όλα όσα δεν ξέρετε…

810
΄΄Τον άνθρωπο η φύση έχει πλάσει τους τίμιους αγώνες ν΄αγαπά. Η κοινωνία τον έχει χαλάσει που τις ελπίδες του παντού σκορπά…΄΄ . ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΟΣ . ΄΄Ο Άνθρωπος΄΄

37ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 2019

Σύµφωνα µε το πρόγραµµα τελετής του 37ου Μαραθωνίου στην Αθήνα το οποίο αναρτήθηκε, υιοθετήθηκαν και υλοποιήθηκαν πολλές από τις εµπνευσµένες ιδέες και τα σχέδια αναβάθµισης πολιτιστικά του Μαραθωνίου δρόµου τα οποία πρότεινε επανειληµµένα ο συνθέτης και ενορχηστρωτής Σάκης Κουρουπός από το 2014 µέχρι σήµερα στους υπεύθυνους φορείς…. αλλά χωρίς αυτόν !

“Είµαι ευχαριστηµένος που τελικά ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της χώρας µου αναβαθµίστηκε πολιτιστικά και έφθασε στην τελική µορφή, όπως τον είχα εµπνευσθεί και προτείνει από την διοργάνωση των Ολυµπιακών αγώνων το 2004 στην Αθήνα, καθώς και πρίν από κάθε Μαραθώνιο από το 2014 έως σήµερα προτεινόµενος επανειληµµένα αφιλοκερδώς στο ΣΕΓΑΣ, και σε όλους τους υπεύθυνους φορείς. Λυπάµαι όµως γιατί ποτέ δεν συνεργάσθηκαν µαζί µου και αγνόησαν παντελώς το αντιπροσωπευτικότερο δείγµα της βάσης των ιδεών που δηµιούργησα αναβάθµισής του, βασιζόµενο στην µουσική σύνθεσή µου “ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟ∆ΡΟΜΩΝ” , το οποίο θα ακουγόταν από συµφωνική ορχήστρα, χορωδία και σολίστες κατά την διάρκεια διεξαγωγής του αθλήµατος και κυρίως στην έναρξη και στη λήξη κατά τον τερµατισµό των πρώτων Ελλήνων και ξένων αθλητών. Ένα εµβατήριο µε τέµπο επάνω στον παλµό του δροµέα αθλητή, και µε στίχο αποτελούµενο από 42 λέξεις όσα τα Μαραθώνια χιλιόµετρα µε ιστορικά – ειρηνικά µηνύµατα εκφράζοντας τις αξίες, τα ιδανικά, την ιστορία και τον συµβολισµό του Μαραθωνίου της Αθήνας εξυψώνοντας την Ελλάδα παγκοσµίως.

-Εύχοµαι για µία ακόµη χρονιά Καλή επιτυχία στον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, και σε όσους λαµβάνουν µέρος δίνοντας τον τίµιο αυθεντικό αγώνα,παλεύοντας µε πείσµα στον Μαραθώνιο της ζωής τους.”

Ας ακούσουµε λοιπόν το αυθεντικό “ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟ∆ΡΟΜΩΝ” όπως το έγραψε ο καταξιωµένος και βραβευµένος διεθνώς κατ΄εξοχή κλασικός Ελληνας συνθέτης και ενορχηστρωτής συµφωνικής µουσικής ΣΑΚΗΣ ΚΟΥΡΟΥΠΟΣ από το 2004 για να πλαισιώνει τον αυθεντικό Μαραθώνιο κάθε χρόνο, ελπίζοντας οι υπεύθυνοι φορείς του Μαραθωνίου και της πολιτείας, να το υιοθετήσουν δίνοντάς του την θέση και την επιβράβευση που του αρµόζει.

Δείτε το video και ΕΔΩ