4 εργαλεία αφαίρεσης τατουάζ που χρησιμοποιούνται σήμερα

318

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα επανεξετάζουν τις αποφάσεις που έκαναν στο παρελθόν. Αυτό έχει οδηγήσει σε μια έκρηξη στη βιομηχανία αφαίρεσης τατουάζ  με λέιζερ καθώς οι άνθρωποι ψάχνουν ασφαλείς τρόπους για την αφαίρεση του τατουάζ  τους χωρίς επιπτώσεις στο δέρμα τους.
Ωστόσο, υπάρχουν μερικά εργαλεία που κάθε ιατρείο αφαίρεσης τατουάζ πρέπει να εξασφαλίσετε πως διαθέτει ώστε να σας  παρέχουν την καλύτερη και την πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση.

1. Q-Switched Laser
Σήμερα, μία από τις λίγες ασφαλείς μεθόδους που εφαρμόζονται  για την αφαίρεση τατουάζ  χωρίς να δημιουργούνται ουλές στο δέρμα γίνεται με λέιζερ Q-switched. Τα Q-Switched  λειτουργούν εκπέμποντας ενεργειακούς παλμούς που καταστρέφουν το μελάνι που χρησιμοποιείται στα τατουάζ χωρίς να βλάπτουν το δέρμα. Όταν αυτοί οι παλμοί υψηλής ενέργειας χτυπούν το μελάνι αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα σωματίδια που σχηματίζουν το μελάνι να σβήνουν και να εξαφανίζονται.

2. YAG Laser
Ένας τύπος Q-Switching Laser, το YAG Laser είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία που μπορεί  να χρησιμοποιηθεί κατά την αφαίρεση τατουάζ. Τα περισσότερα λέιζερ στην αγορά δουλεύουν εκπέμποντας παλμούς υψηλής θερμικής ενέργειας ή γνωστούς ως παλμούς Photothermal. Τα λέιζερ YAG, ωστόσο, χρησιμοποιούν φωτοακουστικούς παλμούς. Οι φωτοακουστικοί παλμοί δεν είναι μόνο ασφαλέστεροι, αλλά είναι γνωστοί για να μειώσουν τους χρόνους της περιόδου αφαίρεσης τατουάζ.

3. Fractional Laser
Αν και δεν χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την αφαίρεση τατουάζ, ένα Fractional λέιζερ δουλεύει μόνο με στόχο μικρά σημεία του δέρματος κάθε φορά και χρησιμοποιούνται ευρέως στη θεραπεία ουλών, βλάβης από τον ήλιο και αντιγήρανσης.
Ένα Fractional λέιζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ουλών που αποκτήθηκαν από κακές τεχνικές απομάκρυνσης τατουάζ. Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο να έχει προηγηθεί κακή αφαίρεση ενός τατουάζ και να έχει τραυματιστεί το δέρμα.


4.  Picosecond Laser
Ένας νέος τρόπος που ήρθε στην βιομηχανία αφαίρεσης τατουάζ τους τελευταίους μήνες, είναι οι συσκευές Picosecond και είναι ήδη αναγνωρισμένες ως μια επανάσταση στον κλάδο της αφαίρεσης τατουάζ. Με την υπόσχεση να ξεπεράσουν τα δημοφιλή Lasers YAG, τα μηχανήματα Picosecond έχουν την εκπληκτική ικανότητα να αφαιρούν  τατουάζ σε λιγότερο από το ήμισυ του αριθμού των συνεδριών που απαιτούνται με τα κανονικά Laser Q-Switch.
Οι εξαιρετικά σύντομοι παλμοί των μηχανημάτων Picosecond βελτιστοποιούν επίσης την παροχή ενέργειας στα στοχευόμενα σωματίδια χρωστικής, εξασφαλίζοντας ότι το μελάνι αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, ενώ ελάχιστη ποσότητα θερμότητας μεταφέρεται στο δέρμα, μειώνοντας την πιθανότητα εγκαύματος.


Με τα πιο προηγμένα εργαλεία που διαθέτει η βιομηχανία αφαίρεσης τατουάζ, μπορείτε να είστε σίγουροι πως αν αποφασίσετε πως ένα τατουάζ δεν σας ταιριάζει πια η διαδικασία αφαίρεσης είναι τόσο αποτελεσματική όσο και ασφαλής για εσάς και το δέρμα σας.