spot_img
10.9 C
Rafina
Τετάρτη, 25 Μαρτίου, 2026
spot_img

41χρονος πέθανε στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας – RPN

 

 

 

Ο θάνατος ενός 41χρονου κρατούμενου στα μεσάνυχτα της Δευτέρας (13/1) μέσα στο κρατητήριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας συγκλονίζει την τοπική κοινωνία. Ο άνδρας, καταγόμενος από την περιοχή, είχε μακρά ιστορία παραβατικότητας, περιλαμβάνοντας κλοπές και ληστείες στο ποινικό του μητρώο. Είχε μεταφερθεί στις 8 Ιανουαρίου από την Ψυχιατρική Κλινική του Κορυδαλλού για να παραστεί σε δίκη στην Αμαλιάδα, όπως αναφέρει το Patrisnews.gr.

Το μοιραίο βράδυ, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ξαφνικά. Οι αστυνομικοί έσπευσαν να του παράσχουν πρώτες βοήθειες, εφαρμόζοντας καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, ο άνδρας δεν ανταποκρίθηκε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αποδίδουν τον θάνατο σε παθολογικά αίτια, πιθανότατα σε ανακοπή καρδιάς, ενώ αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση για να προσδιορίσει με ακρίβεια τα αίτια. Η δράση του κρατούμενου ήταν γνωστή στις Αρχές, και η μεταφορά του για τη δίκη του πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η μεταφορά του από τον Κορυδαλλό έγινε με βάση δικαστική εντολή για να παραστεί στη δίκη του, ενώ η κράτησή του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας ήταν προσωρινή.

Το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με παραλείψεις ή αμέλεια από πλευράς των αστυνομικών, οι οποίοι ενήργησαν άμεσα και υποδειγματικά, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, επιδεικνύοντας – για μια ακόμη φορά την ετοιμότητα αλλά και τη σωστή εκπαίδευση που έχουν οι αστυνομικοί του νομού μας.

Η ιατροδικαστική εξέταση, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του κρατούμενου.

Τα πρώτα στοιχεία πάντως συγκλίνουν σε παθολογικά αίτια, ενδεχομένως λόγω της επιβαρυμένης υγείας του.

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Επαναλειτουργεί κανονικά το ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο ΚΕΠ Νέας Μάκρης

Μετά το ΚΕΠ Μαραθώνα, επαναλειτουργεί κανονικά και το ανακαινισμένο...

Πικέρμι: 25η Μαρτίου στο Οβελιστήριο των Φίλων με άρωμα παράδοσης

Οβελιστήριο των Φίλων - 25η Μαρτίου με άρωμα παράδοσηςΑύριο...

Ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου κάνει προσλήψεις ορισμένου χρόνου (έντυπα)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 1/2026 για την πρόσληψη προσωπικού με σύναψη...

Ό,τι είμαστε, το μαθαίνουν: Πώς οι γονείς διαμορφώνουν τον εσωτερικό κόσμο του παιδιού

Τα παιδιά δεν ακούν τόσο αυτά που λέμε. Ακούν… αυτό...

Συνελήφθη 61χρονος στην Αρτέμιδα για διακίνηση κάνναβης – Κατασχέθηκαν όπλα και τρία κιλά ναρκωτικών

  Στη σύλληψη ενός 61χρονου ημεδαπού προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές...

ΝΕΑ

Επαναλειτουργεί κανονικά το ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο ΚΕΠ Νέας Μάκρης

Μετά το ΚΕΠ Μαραθώνα, επαναλειτουργεί κανονικά και το ανακαινισμένο...

Πικέρμι: 25η Μαρτίου στο Οβελιστήριο των Φίλων με άρωμα παράδοσης

Οβελιστήριο των Φίλων - 25η Μαρτίου με άρωμα παράδοσηςΑύριο...

Ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου κάνει προσλήψεις ορισμένου χρόνου (έντυπα)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 1/2026 για την πρόσληψη προσωπικού με σύναψη...

Πικέρμι: Και μαγειρευτά στο Οβελιστήριο των Φίλων

Οβελιστήριο των Φίλων - Κάθε μέρα… κάτι καλό μαγειρεύεται! Δεν...

Αναβάθμιση των υπαίθριων χώρων άθλησης στον Δήμο Παλλήνης

Αναβάθμιση των υπαίθριων χώρων άθλησης στο Δήμο Παλλήνης- Συντήρηση,...

Γλυκά Νερά – Συναγερμός για την εξαφάνιση 15χρονης: Φόβοι για τη ζωή της

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι αρχές και οι αρμόδιοι...

RPN.GR