spot_img
10.1 C
Rafina
Παρασκευή, 13 Μαρτίου, 2026
spot_img

5+1 Mέτρα για τη στήριξη του υγειονομικού συστήματος της χώρας συστήνει η Περιφέρεια Αττικής κατόπιν σχετικής εισήγησης του ΙΣΑ

 

 

 

Γ.Πατούλης: «Αυτές τις κρίσιμες ώρες απαιτείται η έμπρακτη στήριξη του προσωπικού και των υγειονομικών δομών της χώρας, για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας»

Σειρά  μέτρων για την έμπρακτη στήριξη του ιατρικού προσωπικού και των υγειονομικών δομών της χώρας συστήνει η Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν σχετικής εισήγησης του  Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης υπογραμμίζει τη σημασία να στηριχθεί το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που αποτελεί τον κυματοθραύστη των περιστατικών, για να μη καταλήξουν οι πολίτες στα νοσοκομεία και καλεί το Υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα τα παρακάτω μέτρα που είναι απολύτως αναγκαία, για να έχουμε όσο γίνεται μικρότερες απώλειες ανθρώπινων ζωών, από την εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού.

1.  Οικονομική στήριξη των ιδιωτών γιατρών, των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Διαγνωστικών Κέντρων, με εφαρμογή των πέντε μέτρων που έχει προτείνει ο ΙΣΑ για να αποτελέσουν το απόλυτο ανάχωμα, στην προσέλευση κάθε είδους χρόνιου περιστατικού στα νοσοκομεία καθώς και αξιοποίησή τους για την παρακολούθηση των κρουσμάτων και την πρόληψη των επιπλοκών τους.

2.   Άμεση δημιουργία 2.000 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Καταγραφή των γιατρών (σε ιδιωτικό και σε δημόσιο τομέα) που έχουν εξειδίκευση στις ΜΕΘ ή έχουν γνώση ΜΕΘ (κυρίως ειδικότητες αναισθησιολόγου, πνευμονολόγου, καρδιολόγου, παθολόγου), προκειμένου να αξιοποιηθούν για τις νέες κλίνες που θα λειτουργούν παράλληλα με τις ΜΕΘ. Ανάλογη ενέργεια πρέπει να γίνει και με το νοσηλευτικό προσωπικό.

3.  Άμεση, ευρύτατη παραγγελία, κατάλληλων αναπνευστήρων για να λειτουργήσουν επιπλέον κρεβάτια. Καταγραφή των αναπνευστήρων ανά κλινική και νοσηλευτικό ίδρυμα, δημόσιο ή ιδιωτικό.

4.  Άνοιγμα ειδικού λογαριασμού, στον οποίον επιχειρηματίες θα συμβάλλουν για να αγοραστούν αναπνευστήρες και κάθε είδος αναγκαίου υγειονομικού υλικού.

5.  Έκδοση ΚΥΑ για να σταματήσουν άμεσα τα προγραμματισμένα τακτικά, μη αναγκαία χειρουργεία, στις ιδιωτικές κλινικές, προκειμένου να μείνουν διαθέσιμες οι κλίνες ΜΕΘ, για τη νοσηλεία έκτακτων περιστατικών.

6.  Εξασφάλιση του αναγκαίου υγειονομικού υλικού για την προστασία του προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού) σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ώστε να μη κινδυνεύσει η υγεία των  υγειονομικών γιατί η απώλειά τους θα οδηγήσει στη διάλυση της λειτουργίας των Μονάδων Υγείας.

Αυτή την εβδομάδα

3ο Δημοτικό Ραφήνας: Μία μέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

3ο Δημοτικό Ραφήνας Μία μέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού. « Από...

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

 Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του...

Παρακολουθήστε ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου

Ακολουθούν τα θέματα που θα συζητηθούν: Διαβίβαση επιστολής της...

Πώς δρούσαν τα call centers εξαπάτησης ηλικιωμένων – Τα αυτοσχέδια «κέντρα» από το Μενίδι έως το Άργος

Ένα εκτεταμένο δίκτυο τηλεφωνικών απατών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων...

Σπάτα Αρτέμιδα: Ψηφιακές δεξιότητες για όλους και για την οικογένεια

Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος, σε συνεργασία με τη...

ΝΕΑ

3ο Δημοτικό Ραφήνας: Μία μέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

3ο Δημοτικό Ραφήνας Μία μέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού. « Από...

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

 Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του...

Παρακολουθήστε ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου

Ακολουθούν τα θέματα που θα συζητηθούν: Διαβίβαση επιστολής της...

Πώς δρούσαν τα call centers εξαπάτησης ηλικιωμένων – Τα αυτοσχέδια «κέντρα» από το Μενίδι έως το Άργος

Ένα εκτεταμένο δίκτυο τηλεφωνικών απατών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων...

Συμμετοχή του Δήμου Μαραθώνος σε δράσεις και ασκήσεις Πολιτικής Προστασίας

Την Τρίτη 10/3/26, πραγματοποιήθηκε ημερίδα της Περιφέρειας με θέμα τη χρήση των τεχνολογιών στις...

Τον κόσμο θέλει στο πλευρό της η Θύελλα Ραφήνας το Σάββατο

Μπροστά σε μια κρίσιμη αναμέτρηση βρίσκεται η Θύελλα Ραφήνας,...

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδα του φαρμάκου FLAGYL

Στην ανάκληση συγκεκριμένης παρτίδας του φαρμακευτικού προϊόντος FLAGYL 500...

RPN.GR