spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Ποιά μέτρα θα πάρει ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου για το γεωλογικό φαινόμενο στην οδό Καρυωτάκη του Ν.Βουτζά

 

 

 

Άμεσες λύσεις για την επιβράδυνση του γεωλογικού φαινομένου στην οδό Καρυωτάκη αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων φορέων που συγκάλεσε εκτάκτως ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, ώστε, σε πρώτη φάση να ανασχεθεί η κατολίσθηση, έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες γεωτεχνικές μελέτες και δοθεί οριστική και μόνιμη λύση.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής, παρά το γεγονός ότι το όλο ζήτημα άπτεται της αρμοδιότητας του Υπ. Υποδομών & Μεταφορών και της Περιφέρειας, ξεκαθάρισε ότι, μέχρι την ολοκλήρωση των μελετών για την προσφορότερη λύση, θα λάβει άμεσα όλα τα επιστημονικά μέτρα που κατατέθηκαν στο τραπέζι, γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Ευάγγελος Μπουρνούς «η γραφειοκρατία θα υποταχθεί στις ανάγκες των πολιτών».

Ως πρώτη ενέργεια μετά την εισήγηση των επιστημόνων ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ανέλαβε να υλοποιήσει άμεσα το ανακουφιστικό μέτρο τοποθέτησης συρματοκιβωτίων στον «πόδα του πρανούς» ώστε να συγκρατηθούν οι πιέσεις που δημιουργεί το εν εξελίξει κατολισθητικό φαινόμενο.

Συμφωνήθηκε επίσης, ότι ουδεμία σχέση έχει με την εμφάνιση του κατολισθητικού φαινομένου η κατάσταση της οδού Καρυωτάκη στην οποία έχει ασφαλτοστρωθεί ένα τμήμα της, ενώ έχει δημιουργηθεί στο τέλος αυτής δίκτυο όμβριων με σωληνώσεις που καταλήγουν στο ρέμα, ώστε να εμποδίζεται η διάβρωση των πρανών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους επιστήμονες που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη, η λεκάνη απορροής δεν ήταν τέτοια ώστε να υπάρξει συσσώρευση υδάτων και το φαινόμενο δημιουργήθηκε από τα όμβρια ύδατα που περνούσαν στο υπέδαφος, από τις αδόμητες εκτάσεις της περιοχής.

Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή, δεν θα αφήσουμε κανέναν πολίτη να αντιμετωπίσει μόνος του τις επιπτώσεις ενός φυσικού φαινομένου και θα συνεχίσουμε έως ότου δοθεί οριστική και μόνιμη λύση από τους αρμόδιους φορείς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από πλευράς Δήμου Ραφήνας Πικερμίου ο Δήμαρχος κ. Ε. Μπουρνούς, o Γ.Γ του δήμου Α.Γκουγκουλής, οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Π. Καλφαντής, Σπ. Πάντζας, Χρ. Τσεμπέρης καθώς και η Δ/ντρια Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Μ. Αθανασοπούλου. Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Υποδομών ο Διευθυντής ΕΥΔΕ και ΚΣΣΥ κ. Δ. Αναγνώπουλος. Από την Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Β. Κόκκαλης. Ο αν. καθηγητής Τεχνικής Γεωλογίας και Γεωτεχνικών Μεθόδων Βελτίωσης Γεωλογικών Σχηματισμών του ΕΜΠ κ. Κ. Λουπασάκης. Από την «Γεωσύμβουλοι ΕΠΕ» ο κ. Α. Πλατής. Από την OMETE EDAFOSTATIKI ο κ. Π. Μαραγιάννης, η κα. Γ. Βασιλακοπούλου και ο κ. Π. Φούφας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για  να βλέπετε όλες τις ζωντανές μας εκπομπές

Αυτή την εβδομάδα

Μεγάλο Ρέμα, μεγάλες καθυστερήσεις: Το λιμάνι γεμίζει λάσπη και η Ραφήνα αγανάκτηση

Απίστευτες εικόνες και ακόμη πιο απίστευτα βίντεο, έρχονται από...

Η Θύελλα Ραφήνας μας προσκαλεί σε Χριστουγεννιάτικο γλέντι στο ‘Ασπρο Γίδι – rpn

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ Η Ραφήνα ετοιμάζεται να φορέσει τα...

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

ΝΕΑ

Μεγάλο Ρέμα, μεγάλες καθυστερήσεις: Το λιμάνι γεμίζει λάσπη και η Ραφήνα αγανάκτηση

Απίστευτες εικόνες και ακόμη πιο απίστευτα βίντεο, έρχονται από...

Η Θύελλα Ραφήνας μας προσκαλεί σε Χριστουγεννιάτικο γλέντι στο ‘Ασπρο Γίδι – rpn

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ Η Ραφήνα ετοιμάζεται να φορέσει τα...

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

RPN.GR