spot_img
24.9 C
Rafina
Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2026
spot_img

O δήμος Ραφήνας Πικερμίου θα φιλοξενήσει πρόσφυγες από την Ουκρανία στα Περιβολάκια Ραφήνας

 

 

 

Σταθερά προσηλωμένοι στην πολιτική της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού απέναντι σε δοκιμαζόμενους λαούς, ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ανακούφιση των επιπτώσεων από την ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή του Ζωγράφου καταθέτουμε κοινή πρόταση στην κεντρική διοίκηση ώστε στο χώρο των κατασκηνώσεων του Δήμου Ζωγράφου, στην περιοχή περιβολάκια Ραφήνας, να φιλοξενηθούν πρόσφυγες από την Ουκρανία, για όσο διάστημα χρειαστεί, έως ότου θα μπορούν να επιστρέψουν ασφαλείς στην πατρίδα τους.

Οι δύο Δήμαρχοι Ραφήνας Πικερμίου και Ζωγράφου κύριοι Ευάγγελος Μπουρνούς και Βασίλης Θώδας αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της κρίσης, κινητοποιήθηκαν άμεσα και εφόσον γίνει αποδεκτή η πρόταση, θα αναλάβουν μαζί με τους αρμόδιους φορείς τη διαχείριση της φιλοξενίας των προσφύγων.

Ήδη σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τον τόπο και τα σπίτια τους, στην προσπάθεια τους να απομακρυνθούν από τον όλεθρο του πολέμου στην Ουκρανία.

Εμείς από την πλευρά μας και στο βαθμό των δυνατοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεχίζουμε έμπρακτα να δείχνουμε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου αναλαμβάνει ανάλογες ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες.

Στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας είχε φιλοξενήσει προσφυγόπουλα ενώ πριν από 5 χρόνια, για διετή περίοδο, λειτούργησε προσωρινή δομή φιλοξενίας για μονογονεϊκές οικογένειες που προέρχονταν από την εμπόλεμη Συρία.

(φωτο αρχείου)

Αυτή την εβδομάδα

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 19 Μαΐου για 5 θέματα

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 19...

Ραφήνα: Τροχαίο στη Λεωφόρο Μαραθώνος μετά την διασταύρωση – Σύγκρουση ΙΧ με λεωφορείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στο ρεύμα προς...

Ραφήνα: Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τα εγκαίνια της Παντοβασίλισσας

Πρόσκληση στην Α' Επετειακή Εκδήλωση για τα 70 χρόνια...

«Η Θάλασσα» ταξίδεψε στη Ραφήνα μέσα από τέχνη και φωτογραφία (φωτο- βίντεο)

Σε θαλασσινούς ρυθμούς κινήθηκε το βράδυ της Πέμπτης το...

ΝΕΑ

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 19 Μαΐου για 5 θέματα

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 19...

Ραφήνα: Τροχαίο στη Λεωφόρο Μαραθώνος μετά την διασταύρωση – Σύγκρουση ΙΧ με λεωφορείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στο ρεύμα προς...

RPN.GR