spot_img
17.3 C
Rafina
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

«Φίλιππος»: Ραγδαία επιδείνωση το Σάββατο σε Αττική, Εύβοια και ανατολική Στερεά

 

 

 

Έντονες χιονοπτώσεις αναμένει αύριο Σάββατο 12 Μαρτίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε Αττική, Εύβοια και στην ανατολική Στερεά Ελλάδα. Ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες.

Το ζήτημα συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που απευθύνει ισχυρή σύσταση για αποφυγή όλων των μη απαραίτητων μετακινήσεων και για χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο.

Η σύσταση είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής, καθώς και στους κεντρικούς οδικούς άξονες που οδηγούν προς τη βορειοανατολική Αττική. Από την Τροχαία θα έχουν αναπτυχθεί σχετικά σημεία ελέγχου. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τις αρμόδιες Δ/νσεις Τροχαίας.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι από νωρίς αύριο το πρωί θα απαγορευθεί εκ νέου η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, καθώς και σε τμήματα της Νέας Οδού. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τις οικείες Δ/νσεις Τροχαίας και τους παραχωρησιούχους διαχείρισης του οδικού δικτύου.

Όσον αφορά τα μέσα μεταφοράς στην Αττική, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο ΟΑΣΑ θα είναι σε ετοιμότητα να προσαρμόσει τα δρομολόγια των λεωφορείων, του ηλεκτρικού και του τραμ, ανάλογα με την κατά τόπους ένταση του φαινομένου. Επισημαίνεται ότι από την αρχή της βάρδιας δεν θα κυκλοφορούν αρθρωτά λεωφορεία. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και από τους φορείς διαχείρισης μέσων μαζικής μεταφοράς.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για  να βλέπετε όλες τις ζωντανές μας εκπομπές

Αυτή την εβδομάδα

Ο Μπάρμπα Βάγγος γεμίζει μουσική την Κυριακή 1 Νοεμβρίου!

Μια ξεχωριστή μουσική Κυριακή μάς περιμένει στην πλατεία της...

Ραφήνα: Πέντε χρόνια κάθειρξη για τον Ρουμάνο που είχε συλληφθεί για φωτιές το 2024

Σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών καταδικάστηκε, σύμφωνα με τις...

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Ξεκινούν τον Νοέμβριο οι Σχολές Γονέων

Τον Νοέμβριο του 2026 ξεκινούν οι συναντήσεις των δύο...

ΝΕΑ

Ο Μπάρμπα Βάγγος γεμίζει μουσική την Κυριακή 1 Νοεμβρίου!

Μια ξεχωριστή μουσική Κυριακή μάς περιμένει στην πλατεία της...

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Ξεκινούν τον Νοέμβριο οι Σχολές Γονέων

Τον Νοέμβριο του 2026 ξεκινούν οι συναντήσεις των δύο...

RPN.GR