spot_img
16.9 C
Rafina
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τη Δήμαρχο Πεντέλης Δ. Κεχαγιά για ζητήματα υποδομών στον Δήμο Πεντέλης

 

 

Οι δυνατότητες χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής κρίσιμων έργων υποδομής, ενεργειακών και οδικών παρεμβάσεων στον Δήμο Πεντέλης, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ. Πατούλη με τη Δήμαρχο Πεντέλης Δ. Κεχαγιά.

 

Στη συνάντηση μετείχε και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, με αφορμή τις ευχαριστίες της Δημάρχου για την συνδρομή της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση της πρόσφατης φωτιάς στην περιοχή της Πεντέλης, εξέφρασε ακόμη μια φορά την πεποίθηση ότι η πρόληψη και ευαισθητοποίηση των πολιτών είναι το «ισχυρό όπλο» για την αντιμετώπιση τέτοιων γεγονότων και πρόσθεσε πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να συνεπικουρεί το έργο πυροσβεστών, Δήμων και Πολιτείας, όποτε χρειάζεται.

 

Η κα Κεχαγιά κατά την συζήτηση, έθεσε στον Περιφερειάρχη Αττικής σημαντικά ζητήματα για το Δήμο, ζητώντας την στήριξη της Περιφέρειας, για την ενεργειακή αναβάθμιση των κλειστών γυμναστηρίων που διαθέτουν σχολεία της περιοχής, την λειτουργία παιδικού σταθμού στην Πεντέλη και την δημιουργία Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Μελίσσια. Παράλληλα, η κα Κεχαγιά αναφέρθηκε στην ανάπλαση του γηπέδου της Νέας Πεντέλης με την προοπτική να λειτουργήσει στην ευρύτερη έκταση Πάρκο Αναψυχής.

 

Από την πλευρά του ο Γ. Πατούλης, επισήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής, , έχει ως στόχο την πλήρη αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου, προκειμένου να στηρίξει τις ώριμες μελέτες των υπηρεσιών των δήμων. «Οι ΟΤΑ Α και Β Βαθμού μαζί μπορούν να πετύχουν πολλά για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, ενώ αναφερόμενος στο αίτημα της κ. Κεχαγιά για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην Πεντέλη με νέες διαγραμμίσεις, επισήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής θα ανταποκριθεί άμεσα, καθώς ήδη εκτελείται ένα ευρύ πρόγραμμα αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας σε ολόκληρη την Αττική με παρεμβάσεις και αναπλάσεις του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

 

Τέλος, η κα Δ. Κεχαγιά ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την εποικοδομητική συζήτηση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η καλή συνεργασία θα αποτυπωθεί και στην υλοποίηση νέων έργων για τον Δήμο Πεντέλης.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για  να βλέπετε όλα τα νέα

Αυτή την εβδομάδα

Αττική: Παρίσταναν υπαλλήλους ηλεκτρικής ενέργειας και άρπαζαν χρήματα και κοσμήματα

Δύο συλλήψεις στη Φυλή για τέσσερις υποθέσεις απάτης και...

Αίγιο: Πήγαν να αγοράσουν αυτοκίνητο αλλά Ρομά τους πήρε 27.000 ευρώ υπό την απειλή όπλου

Τρεις άνδρες από τη Ζάκυνθο ταξίδεψαν στη Ροδοδάφνη για...

Απάτη με SMS για δήθεν πρόστιμα της Τροχαίας — Παριστάνουν το gov.gr

Με πρόσχημα μια υποτιθέμενη τροχαία παράβαση, επιτήδειοι επιχειρούν να...

Επίσκεψη Ρούμπιο: Κυκλοφοριακοί περιορισμοί στην Αθήνα — Τι προβλέπεται για μετρό και συγκεντρώσεις

Αλλαγές στην κυκλοφορία και αυξημένα μέτρα ασφαλείας φέρνει στο...

ΝΕΑ

Απάτη με SMS για δήθεν πρόστιμα της Τροχαίας — Παριστάνουν το gov.gr

Με πρόσχημα μια υποτιθέμενη τροχαία παράβαση, επιτήδειοι επιχειρούν να...

Marathon Village: Ο Κυριακάτικος BBQ μπουφές έχει μια πρόταση που ανοίγει την όρεξη!

Μαριναρισμένο φιλέτο προβατίνας και πατάτες φούρνου πρωταγωνιστούν σε ένα...

Καλλιθέα: Εκκενώθηκαν δύο πολυκατοικίες μετά τον εντοπισμό ύποπτων φιαλιδίων

Κινητοποίηση των αρχών προκάλεσε το απόγευμα της Τρίτης ο...

RPN.GR