spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

«Μαύρο πρόβατο» ο πρίγκηπας Χάρι στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

 

 

 

Βασιλείς, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι από όλον τον κόσμο αρχίζουν να συρρέουν στο Λονδίνο ενόψει της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας, το πρωί της Δευτέρας.

Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, ντυμένοι και οι δύο με στρατιωτική στολή, στέκονταν σε κάθε άκρο του φέρετρου της γιαγιάς τους. Ο Χάρι είχε αποτραπεί στο παρελθόν να φορέσει τη στρατιωτική στολή   καθώς δεν είναι πλέον ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας. Του δόθηκε ωστόσο η άδεια από τον βασιλιά Κάρολο να φορέσει τη στολή του για την αγρυπνία μέσα στο Παλάτι του Γουέστμινστερ.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας ο δούκας του Σάσεξ ανακάλυψε σοκαρισμένος ότι τα αρχικά της γιαγιάς του είχαν αφαιρεθεί από τον ώμο της στολής του, αναφέρουν οι Sunday Times. Η απόγνωσή του έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τον πρίγκιπα Άντριου, ο οποίος επίσης δεν είναι πλέον ενεργό μέλος της οικογένειας, παρ’ολα αυτάδιατήρησε τα αρχικά στη στολή του αντιναυάρχου.

Τα αρχικά «ER» φοριούνται, κατά την παράδοση, μόνο από εκείνους που βρίσκονται «στην υπηρεσία» του μονάρχη, και έτσι η απουσία τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε σχετικούς κανονισμούς ενδυμασίας.

Ωστόσο, ένα ακόμη περιστατικό ήρθε να προστεθεί στο βαρύ κλίμα της κηδείας…

Μέσα στην εβδομάδα, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, προσκλήθηκαν στο δείπνο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για τους αρχηγούς κρατών που επισκέπτονται το Λονδίνο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Όμως, την Πέμπτη, το παλάτι επικαιροποίησε την πρόσκληση, λέγοντας ότι στο δείπνο θα παραβρεθούν μόνο εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Αυτό σήμαινε αυτομάτως ότι ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αποκλείονται από τη δεξίωση.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα, επικαλούμενα πηγές του ζευγαριού, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έμαθαν ότι «δεν είναι τελικά καλεσμένοι» στην κρατική δεξίωση που θα δοθεί απόψε στο Μπάκιγχαμ για ξένους ηγέτες και ξένους βασιλείς από δημοσιεύματα στα ΜΜΕ…

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR