spot_img
28.7 C
Rafina
Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2026
spot_img

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Σάλος με τα γυμνά καλώδια – Παρέμβαση του υπουργείου

 

 

Διαστάσεις παίρνει το θέμα της εγκατάστασης στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας μετά την ηλεκτροπληξία που έπαθε μια νοσηλεύτρια όταν ακούμπησε γυμνά καλώδια…

Η νοσηλεύτρια, ηλικίας 25 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκε σε θάλαμο ασθενών με κορονοϊό, όπου νοσηλεύονταν 11 ασθενείς, προκειμένου να τοποθετήσει ορό σε έναν από αυτούς. Χτυπήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα, ακουμπώντας στα γυμνά καλώδια, καθώς ο θάλαμος είναι και πολύ κακή κατάσταση, με καλώδια γυμνά εκτεθειμένα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Εργαζόμενων στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, η νοσηλεύτρια πιθανώς ακούμπησε με τον αγκώνα της στα γυμνά καλώδια και «χτυπήθηκε» από το ρεύμα.

Παρόλο που η διοίκηση του νοσοκομείου είχε ενημερωθεί για την κατάσταση και τους κινδύνους που εγκυμονεί η έκθεση των γυμνών καλωδίων, δεν έγινε τίποτα απολύτως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η διοίκηση του νοσοκομείου, και συγκεκριμένα ο διοικητής του νοσοκομείου, ζήτησε να μην βγει το θέμα στην επιφάνεια και να μην δοθεί συνέχεια στο θέμα, καθώς, όπως υποστηρίζει η πλευρά του νοσοκομείου, οι ευθύνες θα πέσουν στην τεχνική υπηρεσία που έχει την αρμοδιότητα.

Η γυναίκα, που το ηλεκτρικό ρεύμα διαπέρασε το σώμα της, νοσηλεύτηκε στην καρδιολογική κλινική. Η υγεία της δεν κινδυνεύει ωστόσο η γιατρός που την εξέτασε έκανε ρόλο για καρδιολογικές αρρυθμίες μετά το περιστατικό, χαρακτηριστικό σύμπτωμα της ηλεκτροπληξίας.

Η νεαρή γυναίκα πήρε εξιτήριο μετά την 48ωρη παρακολούθησή της απ΄ τους γιατρούς.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Υγείας, μετά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα, και υπήρξε κινητοποίηση για την επιδιόρθωση των βλαβών.

Παρόλες τις προσπάθειες να πέσει «στα μαλακά» η ιστορία και να μην δοθεί συνέχεια, υπήρξε παρέμβαση από το υπουργείο. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι γιατροί και οι τεχνικοί είχαν ενημερώσει τον διοικητή για την κατάσταση και είχαν ζητήσει να μην λειτουργεί ο χώρος, καθώς πριν ήταν αποθήκη, ωστόσο δεν έγινε καμία απολύτως κίνηση από την πλευρά του νοσοκομείου, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Αυτή την εβδομάδα

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Μαραθώνος στο Αλιβέρι Ευβοίας- 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ Seaside Run»

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ στο Αλιβέρι Ευβοίας 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ...

Μάλλια: 40χρονη πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει τη φίλη της, μπροστά στα 3 ανήλικα παιδιά της

Νεότερες πληροφορίες αλλάζουν την αρχική εικόνα για την τραγωδία...

Υπόθεση Marfin: Στην Αθήνα την Πέμπτη η 46χρονη μετά την έκδοσή της από τη Βρετανία

Στην Ελλάδα επιστρέφει την Πέμπτη 6 Αυγούστου η 46χρονη...

Ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου θέτει σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου θέτει σε δημόσια διαβούλευση το...

ΝΕΑ

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Μαραθώνος στο Αλιβέρι Ευβοίας- 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ Seaside Run»

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ στο Αλιβέρι Ευβοίας 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ...

Μάλλια: 40χρονη πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει τη φίλη της, μπροστά στα 3 ανήλικα παιδιά της

Νεότερες πληροφορίες αλλάζουν την αρχική εικόνα για την τραγωδία...

Υπόθεση Marfin: Στην Αθήνα την Πέμπτη η 46χρονη μετά την έκδοσή της από τη Βρετανία

Στην Ελλάδα επιστρέφει την Πέμπτη 6 Αυγούστου η 46χρονη...

Σπάτα Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Μήνες μετά, πόσο πραγματικά άλλαξε η εικόνα;

Πόσο εύθραυστο μπορεί να είναι το σύστημα που κρατά...

RPN.GR