spot_img
33.2 C
Rafina
Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2026
spot_img

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών για την αγωγή της Νίκης Κεραμέως

 

 

Για ακόμα μια φορά καταφεύγουν στα δικαστήρια!

Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι! Είναι δίκαιοι και αναγκαίοι!

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ Η  ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Για ακόμα μια φορά η Κεραμέως ζητά τη βοήθεια των δικαστηρίων για να επιβάλλει την κυβερνητική πολιτική.

Για ακόμα μια φορά οι εκπαιδευτικοί εκβιάζονται, απειλούνται, εκφοβίζονται μέσω του νόμου Χατζηδάκη για να υποταχτούν.

Για ακόμα μια φορά η καταστολή των αγώνων και η επίδειξη ισχύος παραμένει το μόνο μέσο, από το  οποίο η κυβέρνηση προσδοκά αποτελέσματα…

Αφού η ρουφιανιά και η ανθρωποφαγία δεν έχει πολλούς αποδέκτες κατά πως φαίνεται και αφού οι εκπαιδευτικοί δεν υποδέχτηκαν με…ενθουσιασμό το θεσμό των μεντόρων επιτηρητών ελεγκτών συντονιστών και λιβανιστών του κυβερνητικού έργου, έρχεται το μαστίγιο για να μας θυμίσει τι εστί αξιολόγηση, η οποία πρέπει να περάσει και να εφαρμοστεί δια πυρός και σιδήρου!

 

Ο κλάδος ξανά μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση!

Ένας κλάδος δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων, με δηλωμένη την αντίθεσή του στα κυβερνητικά μέτρα, στην αξιολόγηση- κατηγοριοποίηση  σχολείων και εκπαιδευτικών.

Ένας κλάδος που ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ να αντιπαλέψει τους νόμους- εκτρώματα, να φρενάρει την επίθεση, να την ανατρέψει και να διεκδικήσει δικαιώματα.

ΠΡΕΠΕΙ, γιατί ο αγώνας είναι μονόδρομος! Γιατί η επίθεση δε θα σταματήσει από μόνη της. Γιατί η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει όλο το πακέτο ισοπέδωσης και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων. Γιατί  οι αυταπάτες ότι κάπως θα ξεφύγουμε, κάπως θα ξεγλιστρήσουμε με τερτίπια και κόλπα, μας αφοπλίζουν και χειροτερεύουν τη θέση μας.

ΜΠΟΡΕΙ, γιατί έχει τη δύναμη! Τη δύναμη των δεκάδων χιλιάδων απεργών, των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών εκπαιδευτικών. Και αυτή η δύναμη φάνηκε στις 11 Οκτώβρη πέρσι, στην τελευταία κλαδική απεργία. Γιατί μόνο εκεί μπορεί να φανεί, στις απεργίες , στις διαδηλώσεις. Γιατί μόνο εκεί μπορεί  να συναντήσει και να συνενωθεί και με άλλους αγώνες εργαζόμενων και φοιτητών, συγκροτώντας μέτωπο αντίστασης.

Να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε. Γι’ αυτό πρέπει να ξεπεράσουμε την αδράνεια των παρατάξεων και τις αδιέξοδες προτάσεις τους. Μπορούν να σκαρφιστούν διάφορα, όπως τα Ενιαία Κείμενα, για να αποφύγουν το ξεδίπλωμα των αγώνων. Οι παρατάξεις που αναφέρονται σε κόμματα εξουσίας προτείνουν ανερυθρίαστα υποταγή. Οι παρατάξεις που αναφέρονται στην αριστερά και το κίνημα έχουν μεγάλη ευθύνη.

Άμεσα οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να προκηρύξουν 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα.

Να ανοίξει κύκλος Γενικών Συνελεύσεων που θα πάρουν αποφάσεις για απεργίες και διαδηλώσεις. Αν δεν συγκαλέσουν Γ.Σ. οι ομοσπονδίες, να πάρουν πρωτοβουλία οι ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ Η  ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ολοι την Δευτέρα 26/9, 12.30 μμ στα Δικαστήρια

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για  να μαθαίνετε όλα τα νέα και να ειδοποιήστε για όλες τις ζωντανές μας μεταδόσεις

Αυτή την εβδομάδα

Σπάτα Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Μήνες μετά, πόσο πραγματικά άλλαξε η εικόνα;

Πόσο εύθραυστο μπορεί να είναι το σύστημα που κρατά...

Παλλήνη: Η Βίκυ Κακαμπούκη απαντά για την παραίτησή της – «Πολιτική, θεσμική και ηθική διαφωνία»

Στους λόγους που την οδήγησαν στην παραίτηση από τη...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Μηδενική ανοχή και σε νομικό επίπεδο για τους υπαίτιους της πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική»

Η Περιφέρεια Αττικής καταθέτει δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής προς...

ΝΕΑ

Σπάτα Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Μήνες μετά, πόσο πραγματικά άλλαξε η εικόνα;

Πόσο εύθραυστο μπορεί να είναι το σύστημα που κρατά...

Εποχικοί Πυροσβέστες κατά Τουρνά: «Λέγατε ότι το Σώμα έχει 19.000 πυροσβέστες – Γιατί κόψατε τις άδειες;»

Σφοδρή κριτική στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας...

Τριγλία Ραφήνας: Στις 17 Αυγούστου αρχίζει η προετοιμασία

Την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας της για τη νέα...

Ραφήνα: Το Σάββατο 8 Αυγούστου η μαγική αυλή του MAMA’S γεμίζει ξανά μουσική!

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά με ζωντανή μουσική, αγαπημένες ελληνικές...

RPN.GR