spot_img
19.1 C
Rafina
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

ΔΟΥ Παλλήνης: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” γιατί του είχαν δεσμεύσει τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς(βίντεο)

Νέο περιστατικό σε εφορία από φορολογούμενο εκτός εαυτού που πήγε να παραπονεθεί για την υπόθεση του. Συγκεκριμένα ένας άνδρας πήγε την Τρίτη στην ΔΟΥ Παλλήνης και τα έκανε “γυαλιά καρφιά”.

Ο φορολογούμενος προσήλθε στην εφορία καθώς είχε κάποιες οφειλές και του είχαν δεσμεύσει τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

 

 

 

Φτάνοντας στο γκισέ εξήγησε στην υπάλληλο ότι δεν γίνεται να μην μπορεί να παίρνει χρήματα από τον λογαριασμό του, γιατί δεν θα μπορούσε να ζήσει. Η υπάλληλος του εξήγησε ότι δεν είναι εκείνη που παίρνει τις αποφάσεις, για το πάγωμα του λογαριασμού του.

Μετά από λίγα λεπτά, ο άνδρας άρχισε να χτυπάει και να σπάσει τα τζάμια, να μιλάει άσχημα και με ύβρεις στην υπάλληλο της ΔΟΥ Παλλήνης δίχως να ακούει ότι η δέσμευση των λογαριασμών γίνεται πλέον αυτόματα, όπως του έλεγε η εφοριακός.

ΔΟΥ Παλλήνης: “Κινδυνεύουμε” φωνάζουν οι εφοριακοί

Ο Μπάμπης Καούκης, Γενικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Εφοριακών, μιλώντας στο OPEN, σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά.

«Ο οφειλέτης ήταν αγανακτισμένος, γιατί του είχαν μπλοκάρει τους λογαριασμούς. Τον τελευταίο καιρό έχει αποστείλει η ΑΑΔΕ αυτόματα μέτρα κατάσχεσης σε αυτούς που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και τα έχουν αφήσει χωρίς να δείξουν κάποιο ενδιαφέρον.

Τα αναγκαστικά μέτρα κατάσχεσης είναι ότι σου δεσμεύουν την κινητή και την ακίνητη περιουσία και σου μπλοκάρουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς, άρα δεν μπορεί να κάνεις κάποια συναλλαγή μέσω τραπέζης.

Του εξήγησε η συνάδελφος του οφειλέτη ότι δεν είναι δικό της θέμα, αλλά έχει γίνει αυτόματα από το σύστημα, αλλά ο πολίτης δεν μπορούσε να το καταλάβει», τόνισε ο κ. Καούκης υπάλληλος της ΔΟΥ Παλλήνης.

«Μην ξεχνάμε ότι ο εφοριακός υπάλληλος είναι ένας κρατικός λειτουργός που εκτελεί τους νόμους, δεν είναι ότι μόνος του αποφασίζει.

Δεν είναι ωραίο να έχουμε συμπλοκές πολιτών με εφοριακούς υπαλλήλους.

Δυστυχώς έχουμε θρηνήσει και θύματα λόγω τέτοιων συμπλοκών, όπως πέρσι στην Κοζάνη. Βεβαίως κινδυνεύουμε από τέτοια περιστατικά», κατέληξε.

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: Κατέρρευσε τμήμα σκάλας προς την παραλία – Επείγον αίτημα για μέτρα ασφαλείας

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η σκάλα που οδηγεί στην...

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

ΝΕΑ

Νέα δικαστική εξέλιξη για τον αεροπορικό θόρυβο από το αεροδρόμιο στα Σπάτα

Νέα εξέλιξη στη δικαστική διεκδίκηση για την αντιμετώπιση του...

Παιανιακός – Θύελλα Ραφήνας 0-14: Εμφατική πρόκριση στο Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ

Ευρεία νίκη με 14-0 επί του Παιανιακού πέτυχε εκτός...

Pizza Fan: Πληροφορίες για πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε κρυφό δωμάτιο στην κατοικία του ιδιοκτήτη

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ και κοσμήματα φέρονται να...

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου επιστρέφει η χειμερινή ώρα —...

Ισχυρός σεισμός στο Θιβέτ: Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για μέγεθος 7

Διαφορετικές εκτιμήσεις για το εστιακό βάθος μεταδίδουν τα μέσα...

Γιώργος Κώτσηρας: Ποιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός που κατέρρευσε στη Βουλή

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο...

RPN.GR