spot_img
26.6 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Ραφήνα: Επίσημη παρουσίαση- Το ιστορικό καΐκι «Αγία Κυριακή» κοσμεί την είσοδο του Δημαρχείου 

 

 

 

             ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το ιστορικό καΐκι «Αγία Κυριακή» κοσμεί την είσοδο του Δημαρχείου 

 

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, με στόχο τη διαφύλαξη της παράδοσης θέλοντας παράλληλα να κληροδοτήσει στη νέα γενιά γεγονότα ιστορικής μνήμης του τόπου μας με πανελλαδική απήχηση, εκθέτει το ιστορικό καΐκι «Αγία Κυριακή» σε ειδικά διαμορφωμένη προθήκη στην είσοδο του Δημαρχείου.

Η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτή εκδήλωση την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 17.00 το απόγευμα στο Δημαρχείο (Αραφηνίδων Αλών 10-12).

Η υλοποίηση του εγχειρήματος ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο. Αφού εντοπίστηκαν τα αυθεντικά σχέδια ναυπήγησης του καϊκιού, ο κατασκευαστής Ανδρόνικος Καψουράχης, πραγματοποίησε μια λεπτομερή δουλειά με σεβασμό στην ελληνική παραδοσιακή ναυπηγική σε κλίμακα 1/10.

Το ιστορικό καΐκι «Αγία Κυριακή» στη διάρκεια της κατοχής συμμετείχε στην αντίσταση μεταφέροντας έλληνες πατριώτες και συμμάχους από τη Ραφήνα σε νησιά για να τους παραλάβουν τα συμμαχικά υποβρύχια, ενώ η δράση του έφθανε μέχρι Αλεξάνδρεια και Τσεσμέ.

Το καΐκι τύπου «ΠΕΡΑΜΑ» ήταν ιδιοκτησίας του Καρυστινού καπετάνιου Θόδωρου Καδή με αριθμό νηολογίου ΝΚ 1183. Η ιστορία του καϊκιού έγινε τραγούδι σε μουσική του Μίμη Πλέσσα στίχους Κώστα Βίρβου με τη φωνή της Ρένας Κουμιώτη.

Αυτή την εβδομάδα

Νέα Μάκρη: Οι χώροι στάθμευσης που εξυπηρετούν το κέντρο και την παραλία – Δείτε χάρτη

Λύσεις για τους οδηγούς που επισκέπτονται το κέντρο και...

Δήμος Μαραθώνος: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη Χαρά»

Το Τμήμα Διαχείρισης Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και...

Καλαμάτα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην 39χρονη που δολοφονήθηκε με 45 μαχαιριές – Συγκλονίζει η αδελφή της

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οργής πραγματοποιείται σήμερα στην...

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

ΝΕΑ

Δήμος Μαραθώνος: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη Χαρά»

Το Τμήμα Διαχείρισης Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και...

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

RPN.GR