spot_img
22.3 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Φθινοπωρινός ο καιρός την Κυριακή

 

 

 

Αυξημένη συννεφιά προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, πιο πυκνή στα βόρεια. Περισσότερο ήλιο θα απολαύσουν τα νότια τμήματα της χώρας, με παροδική συννεφιά, ωστόσο δε θα λείψουν από το τοπίο και οι βροχές.

Μέτριας έντασης βροχοπτώσεις αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία θα έχουν αρκετά τοπικό χαρακτήρα τα όποια φαινόμενα.

Βροχερό θα είναι το σκηνικό στη δυτική Ελλάδα, με πρόσκαιρες καταιγίδες να εκδηλώνονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα. Προς το βράδυ θα βρέξει λίγο τοπικά και στην ανατολική Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Θα φτάσει το θερμόμετρο τους 15 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, μέχρι 16 – 18 βαθμούς στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο θα κυμανθούν κοντά στους 16 – 20 βαθμούς Κελσίου. Τιμές λίγο υψηλότερες από τις αναμενόμενος για την εποχή, με ψύχρα όμως νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις, ισχυροί 5 – 7 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο και 8 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα υποχωρήσουν. Βόρειο το ρεύμα στο Αιγαίο, με ένταση 4 – 5 μποφόρ, τοπικά στο βόρειο Αιγαίο μέχρι και 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, με κατά περιόδους αυξημένη συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 – 17 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές με ένταση 3 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και στη συνέχεια και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 – 14 βαθμούς Κελσίου, με ανατολικό άνεμο στον Θερμαϊκό 3 – 5 μποφόρ.

Ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη

Τη Δευτέρα ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο, με αρκετή συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας και βροχές στα δυτικά, οι οποίες προς το βράδυ θα επηρεάσουν τμήματα της κεντρικής Ελλάδας.

Ωστόσο μεγαλύτερα θα είναι τα διαστήματα με ήλιο στο Αιγαίο και γενικά στα νότια της χώρας. Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά, στους 14 στα βόρεια και μέχρι 17 – 20 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές. Βοριάδες στο Αιγαίο σε ήπιες εντάσεις 3 – 5 μποφόρ, νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ.

Την Τρίτη προβλέπεται συννεφιά, η οποία θα είναι αυξημένη το βράδυ, με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και κυρίως στα δυτικά. Ο ήλιος για ακόμα μια ημέρα δεν θα είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της ημέρας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, θα πλησιάσει τους 17 – 20 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο με ένταση 3 – 5 μποφόρ, και στο Ιόνιο το νότιο ρεύμα θα διατηρηθεί.

 

Αυτή την εβδομάδα

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

Διώνη Πικερμίου: Κάτοικοι ζητούν ενημέρωση για το σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς

Την άμεση ενημέρωση των κατοίκων της Διώνης Πικερμίου σχετικά...

Νέα ρύθμιση έως 72 δόσεις για χρέη σε εφορία και ταμεία – Ποιοι κερδίζουν και ποιες είναι οι παγίδες

Μια νέα ευκαιρία τακτοποίησης παλαιών οφειλών προς την Εφορία...

Καιρός σήμερα: Καλοκαιρινό σκηνικό με θερμοκρασίες έως 34 βαθμούς – Πού αναμένονται τοπικές βροχές

Με άκρως καλοκαιρινές συνθήκες κυλά η σημερινή ημέρα σε...

Tα ζώδια για σήμερα, Τετάρτη 3/6

Η σημερινή Τετάρτη φίλε μου Κριέ, σε φέρνει αντιμέτωπο...

ΝΕΑ

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

Tα ζώδια για σήμερα, Τετάρτη 3/6

Η σημερινή Τετάρτη φίλε μου Κριέ, σε φέρνει αντιμέτωπο...

Τροχαίο με παράσυρση 3χρονου παιδιού στο Μενίδι, σοβαρή η κατάστασή του

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με θύμα ένα 3χρονο κορίτσι σημειώθηκε...

RPN.GR