spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Μαρουσάκης: Επικίνδυνη και με διάρκεια η κακοκαιρία

 

 

 

Στην επικινδυνότητα της επικείμενης κακοκαιρίας, η οποία φέρνει μαζί της βροχές και καταιγίδες, αναφέρεται με ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο μετεωρολόγος κάνει λόγο για μια επιδείνωση του καιρού με διάρκεια και περιέγραψε τα τρία στάδια με την οποία θα εμφανιστεί στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες και για τις προσεχείς ημέρες.Υπενθυμίζεται ότι, έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, προβλέποντας επιδείνωση από την Τετάρτη (14/3) έως και το μεσημέρι της Παρασκευής (17/3), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, πιθανώς από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την επικείμενη κακοκαιρία:

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας το επόμενο τριήμερο με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές – καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται και από χαλάζι ή και ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους, τους θυελλώδεις έως και πολύ θυελλώδεις ανέμους κατά κύριο λόγο βοριάδες και με έμφαση το Αιγαίο αλλά και χερσαία τμήματα που βρέχονται από αυτό, τις πυκνές χιονοπτώσεις όχι μόνο σε ορεινές περιοχές αλλά και πιο χαμηλά προς τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, αλλά και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κυρίως σε κεντρικά, ανατολικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΣΤΑΔΙΑ

ΣΤΑΔΙΟ 1
Αύριο Τετάρτη με τα πιο έντονα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

ΣΤΑΔΙΟ 2
Την Πέμπτη με τα πιο έντονα φαινόμενα προς τα ανατολικά και νότια και με έμφαση σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές.

ΣΤΑΔΙΟ 3
Την Παρασκευή με τα πιο έντονα φαινόμενα προς Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Από Σάββατο μεσημέρι και στη συνέχεια θα μπορούμε να μιλάμε για υποχώρηση της κακοκαιρίας».

Επίσης, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επισύναψε χάρτες της χώρας, στους οποίους με κόκκινους κύκλους επισημαίνονται οι περιοχές με τον υψηλότερο δείκτη επικινδυνότητας.

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR