spot_img
14 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Με λαμπρότητα η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

 

 

 

Κάτω από τον λαμπρό ήλιο της Αττικής με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση κορυφωθήκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα και μαθητικές παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες πόλεις της χώρας γιορτάστηκε με λαμπρότητα η επέτειος της 25ης Μαρτίου. Στον Πειραιά η παρέλαση ξεκίνησε με τη φιλαρμονική μπάντα ενώ μετά το τέλος της, ο Δήμος Πειραιά μαζί με τη του βατραχανθρώπους θα τοποθετήσουν στη θάλασσα μία μεγάλη ελληνική σημαία.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας αλλά την παρέλαση άνοιξαν όπως πάντα οι ανάπηροι πολέμου συνοδευόμενοι από εθελόντριες νοσοκόμες του Ερυθρού Σταυρού.

Η γη σείστηκε κατά τη διέλευση των τεθωρακισμένων αρμάτων ακολουθούμενα από μονάδες του πυροβολικού ενώ για πρώτη φορά παρήλασαν και τα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού marder που πρόσφατα απέκτησε ο στρατός ξηράς.

Τα βλέμματα στράφηκαν στον ουρανό κατά την διέλευση των πολεμικών αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας. Το ιστορικό σπιντφαιρ πέταξε μαζί με ένα F -16 ενώ τις εντυπώσεις έκλεψαν τα υπερσύγχρονα Ραφάλ.

Μαζί με τα Μιράζ  και τα Φάντομ οι θεατές που βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος είδαν από κοντά και τα νέα F16 Viper.

Οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Στις 06:21 το πρωί έγινε ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και εκτέλεση Εωθινού από τμήματα μουσικής των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στις 08:00 πραγματοποιήθηκε η επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ενώ στις 10:00 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β΄, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στις 10:55 κατέθεσε στεφάνι η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Μνημείο ‘Αγνωστου Στρατιώτη.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώπιον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στις 18:41 είναι προγραμματισμένη η επίσημη υποστολή της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.

Έως και αύριο Κυριακή 26 Μαρτίου, η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» και το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Καραθανάσης» βρίσκονται ελλιμενισμένα στο λιμάνι του Πειραιά και το κοινό που επιθυμεί μπορεί ελεύθερα να τα επισκεφθεί.

Επίσης, είναι ελεύθερη είσοδος στο Πολεμικό Μουσείο.

Εκτος από την Αθήνα, σε όλη την επικράτεια θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις στρατιωτικών τμημάτων, θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός των μονάδων, στρατιωτικών καταστημάτων και πολεμικών πλοίων αλλά και φωταγώγηση των μονάδων, στρατιωτικών καταστημάτων και πολεμικών πλοίων.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυτή την εβδομάδα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας από το Κιότο της Ιαπωνίας στο Χονγκ Κονγκ – rpn

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΤΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ...

Πάνω από 1.000 κεραυνοί σε μία ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας (video) – rpn

Η Αττική βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με...

Νέος Βουτζάς: Οι πυρόπληκτοι διεκδικούν δικαστικά την επιστροφή χρημάτων για το νερό από τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου – rpn

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5/12/25 Με μια σύντομη, και...

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

Ελλάδα 2.0: Βουλιάζουμε στις ίδιες δικαιολογίες

Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε στο ίδιο έργο. Δρόμοι που γίνονται...

ΝΕΑ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας από το Κιότο της Ιαπωνίας στο Χονγκ Κονγκ – rpn

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΤΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ...

Πάνω από 1.000 κεραυνοί σε μία ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας (video) – rpn

Η Αττική βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με...

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

Ελλάδα 2.0: Βουλιάζουμε στις ίδιες δικαιολογίες

Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε στο ίδιο έργο. Δρόμοι που γίνονται...

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

Θα επιβιώσει η Eurovision από τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της;

Η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της Eurovision φαίνεται πως είναι σε...

RPN.GR