spot_img
5.7 C
Rafina
Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Συνελήφθη στην Τουρκία ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου να κλέβει ρολόι

 

 

 

Tον Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγαθάγγελο Σίσκο συνέλαβαν οι τουρκικές Αρχές τη Δευτέρα 17 Απριλίου, για κλοπή ρολογιού τσέπης μεγάλης αξίας, το οποίο είχε κατασκευασθεί για συλλεκτική συλλογή το 1800 για λογαριασμό των Ανακτόρων.

Όπως μεταδίδει ο «Εθνικός Κήρυκας», μπήκε στη φυλακή από την οποία ωστόσο αποφυλακίσθηκε με παρέμβαση της Αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ο Πατριάρχης τον έβαλε σε αργία επ’ αόριστο. Σύμφωνα με πηγές εκ των έσω του Φαναρίου, ο Πατριάρχης είναι φοβερά προβληματισμένος και λυπημένος για το συμβάν διότι διασύρεται το Πατριαρχείο αφού το θέμα έχει λάβει εκτενείς διαστάσεις στον τουρκικό Τύπο και στο Ιντερνέτ με προβολή σχετικού βίντεο.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος σε δηλώσεις της στα Μέσα Ενημέρωσης ανάμεσα στα άλλα, είπε, πως, «είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής κι έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός».

Επισημαίνεται ότι ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος είναι συν τοις άλλοις και Αρχαιοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Κατάγεται από την Καστοριά και πήγε στο Πατριαρχείο ως λαϊκός και εκεί χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Μέγα Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Σίσκο ακολούθησε ο εξής διάλογος:

«Ε.Κ.»: π. Αγαθάγγελε, είμαι ο Θεόδωρος Καλμούκος από τον «Εθνικό Κήρυκα» των Ηνωμένων Πολιτειών. Εχετε κάποιο σχόλιο για το θέμα της κλοπής του ρολογιού στο οποίο εμπλέκεσθε;

π. Αγαθάγγελος: Ευχαριστώ πρώτα απ’ όλα για το ενδιαφέρον που δείχνετε, δημοσιογραφικό προφανώς. Εχει ανατεθεί το θέμα σε νομικό. Όσο γίνεται έρευνα δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι και επίσης δεν έχω και την άδεια του διευθυντού του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου διότι είναι θεσμικό το ζήτημα, διότι στο εν λόγω βίντεο αναφέρεται στην ιδιότητα κάποιου κληρικού του Πατριαρχείου η εν λόγω κυρία, οπότε είναι θεσμικό το ζήτημα και δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι».

«Ε.Κ.»: Ωστόσο το πρόσωπο στο βίντεο είστε εσείς.

π. Αγαθάγγελος: Σας είπα αυτό, δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο.

«Ε.Κ.»: Γιατί ο Πατριάρχης σας έβαλε σε αργία επ’ αόριστο;

π.. Αγαθάγγελος: Αυτό είναι ένα πνευματικό ζήτημα που το γνωρίζει ο ίδιος ο Πατριάρχης., τώρα τι να σας πω;

Αυτή την εβδομάδα

Black humor στο Ηράκλειο – Ο γαμπρός πήγε στην εκκλησία με… νεκροφόρα! – rpn

Ένας γάμος αλλιώτικος από τους άλλους Ένα σκηνικό που δύσκολα...

Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Βαλεντίνο – rpn

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή ο...

Κρεβάτι ΤΕΜΠΟ στην ”Φάμπρικα”: Πολυτέλεια στην ξεκούραση. Όπως σου αξίζει!

Ο καλός ύπνος δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη. Και...

ΝΕΑ

Black humor στο Ηράκλειο – Ο γαμπρός πήγε στην εκκλησία με… νεκροφόρα! – rpn

Ένας γάμος αλλιώτικος από τους άλλους Ένα σκηνικό που δύσκολα...

Ζωντανή μουσική κι εκλεκτοί μεζέδες το Σαββατόβραδο στο Mamas- Διασταύρωση Ραφήνας

Ζωντανή μουσική και αστείρευτο κέφι, το ερχόμενο Σάββατο στο...

Εκδήλωση για την κοπή της πίτας από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Μαραθώνος

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Μαραθώνος υποδέχθηκε το 2026 με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης...

RPN.GR