spot_img
13.7 C
Rafina
Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026
spot_img

Κρήτη: Έφτασε τα 10 ευρώ η χωριάτικη σαλάτα στις ταβέρνες

«Στα 10 ευρώ η χωριάτικη;”, αναρωτιούνται ντόπιοι και ξένοι πελάτες σε ταβέρνες και στην Κρήτη!

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης τονίζει πως την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών πολλά εστιατόρια χρεώνουν το ψωμί και το νερό χωρίς να ενημερώνουν τους πελάτες.

 

 

 

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης τονίζει: «Με κάποιον τρόπο έχουν αντικαταστήσει το “κουβερ” με ψωμί και νερό. Σύμφωνα, με την 1/7.5.2007 αγορανομική διάταξη, που ισχύει, από τις 24 Μαΐου 2007, τα κέντρα και τα καταστήματα εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης δεν επιτρέπεται να χρεώνουν, στην πελατεία τους, το λεγόμενο ΚΟΥΒΕΡ (σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες, οδοντογλυφίδες κ.λπ.).

Σύμφωνα, με τις αγορανομικές διατάξεις, για τα καταστήματα εστίασης, όλα τα προσφερόμενα είδη (ψωμί, ψωμί με βούτυρο, ψωμί με πατέ ελιάς, εμφιαλωμένο νερό, που πολλές φορές, το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή, που καταργήθηκε το κουβέρ, χρεώνονται, αντί του κουβέρ) αναγράφονται, υποχρεωτικά, στους τιμοκαταλόγους, με τις αντίστοιχες τιμές τους.

Ο πελάτης μπορεί να τα παραγγείλει, όπως όλα τα υπόλοιπα είδη. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε ενέργεια του καταστηματάρχη να χρεώσει είδη, όπως ψωμί, ψωμί με βούτυρο, εμφιαλωμένο νερό κ.λ.π., που ο πελάτης δεν έχει παραγγείλει, αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας. Οι Καταναλωτές ,πρέπει να ελέγχουν τους λογαριασμούς τους και να αρνούνται να πληρώσουν κουβέρ ή “μεταλλαγμένο” κουβέρ.

Παράδειγμα : Τετραμελης οικογενεια, με το που θα καθίσει στο τραπέζι αυτόματα έχει χρεωθεί 10 ευρώ ( για ψωμί 2Χ4= 8 συν 2, νερό, ίσον 10 ευρώ».

Την ίδια ώρα, καλεί τους καταναλωτές να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και για την τιμή της χωριάτικης σαλάτας, αναφέροντας: «Καταναλωτές, την προσοχή σας, διότι έχουμε δεχτεί πολλές καταγγελίες για ακριβές τιμές όπως μια σαλάτα χωριάτικη 8 με 10 ευρώ».

Τέλος, η Ένωση Προστασία Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τους καταστηματάρχες εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης, να προσέχουν τους καταναλωτές και να τηρούν την υπάρχουσα νομοθεσία, γιατί ο τουρισμός θέλει την στήριξη όλων μας.

Πηγή: real.gr

Αυτή την εβδομάδα

Τροχαίο δυστύχημα στην Αττάλεια με νεκρούς και τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με...

ΚΑΠΗ Γραμματικού: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και γλέντι

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το ΚΑΠΗ Γραμματικού, το Διοικητικό...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Στον “μαρτυρικό” και σωτηριολογικό χαρακτήρα της Μητέρας Εκκλησίας, στη...

Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ο Πηνειός, πλημμύρισε ο Αγιόκαμπος – Νερά σε σπίτια και επιχειρήσεις

Στις αυλές των σπιτιών στον οικισμό Μεσάγκαλα Λάρισας, έχει...

ΠΑΣΟΚ: Σφοδρή κριτική στον Πρωθυπουργό για το εργατικό δυστύχημα στη “Βιολάντα”

Με αιχμές σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,...

ΝΕΑ

Τροχαίο δυστύχημα στην Αττάλεια με νεκρούς και τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με...

ΚΑΠΗ Γραμματικού: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και γλέντι

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το ΚΑΠΗ Γραμματικού, το Διοικητικό...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Στον “μαρτυρικό” και σωτηριολογικό χαρακτήρα της Μητέρας Εκκλησίας, στη...

ΠΑΣΟΚ: Σφοδρή κριτική στον Πρωθυπουργό για το εργατικό δυστύχημα στη “Βιολάντα”

Με αιχμές σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,...

Οι αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ

Οι Έλληνες καταναλωτές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας...

Αφιέρωμα στη Μητέρα & παρουσίαση του βιβλίου Δημιουργία Ζωής

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026,...

RPN.GR